İçinde Sürücü Bile Yokken Kendi Kendini Park Edebilen Audi Q8 E-Tron Tanıtıldı

9
1
0
0
0
Audi, elektrikli SUV modeli E-Tron'u yeniledi. Yeni SUV, "Q8 E-Tron" olarak isimlendirilecek ve amiral gemisi olarak lanse edilecek. Audi Q8 E-Tron, hayalleri süsleyecek olsa da fiyatıyla cep yakacak.

Alman otomobil devi Audi, bundan yıllar önce elektrikli SUV modeli "E-Tron"u tanıtmış, yıllar boyunca da satmıştı. Bugünse bu araçla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir etkinlik gerçekleştiren Audi, 2023 model elektrikli SUV'unu resmen tanıttı. Buradaki en önemli değişiklik, E-Tron isminin gitmiş olmasıydı. Araç bundan sonra Q8 E-Tron olarak anılacak.

Audi Q8, markanın amiral gemisi SUV'u olarak bilinirdi. Aslında, isim değişikliğinin nedeni de tam olarak bu. Şirket, E-Tron'un Audi'nin amiral gemisi SUV modeli olmasının daha kolay anlaşılması için böyle bir karar aldı. 

Karşınıza Audi Q8 E-Tron

Audi Q8 E-Tron

Audi Q8 E-Tron, yeniden tasarlanmış bir far yapısına sahip. Ayrıca logonun üzerindeki ızgara bölümü de aydınlatılıyor. Ayrıca bu araçta radyatörün etrafını saran elektrikli panjurlar yer alıyor.

Audi elektrikli SUV

Audi'nin yenilenen elektrikli SUV modelinin arka kısmında da yenilenmiş aydınlatma tasarımı bizleri karşılıyor. Ayrıca bu aydınlatmanın bagaj kapağını boydan boya kapladığını belirtelim. Zaten yeterince şık görünen SUV, artık her zamankinden daha güzel görünecek gibi duruyor.

Audi

Audi Q8 E-Tron'un iç kısmına baktığımızda, üç yüksek çözünürlüklü ekranla karşılaşıyoruz. Bunlardan bir tanesi, navigasyonu da bünyesinde taşıyan dijital gösterge ekranı. Ortada ise 10.1 inç büyüklüğünde ana bilgi-eğlence ekranı yer alıyor. Alt kısımda ise havalandırmanın kontrolü için hazırlanan 8.6 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranı görüyoruz. Ön koltuk masaj sistemi, çift veya dört bölgeli klima kontrolü, panaromik cam tavan gibi özellikler, Audi'nin elektrikli SUV'unun iç kısmında öne çıkan detaylar arasında yer alıyor.

Audi elektrikli otomobil

Audi Q8 E-Tron'un dikkat çeken teknolojik özelliklerinden bir tanesi, sürücü yardım paketi. Bu paket artık uzaktan park sistemi destekliyor.

Audi SUV

Kaputun altına baktığımızda, tüketicileri etkileyecek motor ve batarya seçeneklerini görüyoruz. Örneğin Q8 50 E-Tron ve Sportback modelinde 335 beygir gücü ve 664 Nm tork değerine sahip bir motor yer alacak. 89 kWh batarya ile desteklenecek bu motor seçeneği, baz model için 491 kilometre, Sportack model içinse 505 kilometre menzil sunacak. Araç 6 saniye gibi bir sürede 0-100 km/sa hızlanmasını tamamlayacak.

Q8 E-Tron

Audi Q8 55 E-Tron ve Sportback modellerinde ise 402 hp beygir gücü 664 Nm tork sunan bir elektrik motoru var. 104 kWh'lık batarya ile eşleştirilen modellerden Q8 55 E-Tron 582 kilometre, Q8 55 E-Tron Sportback ise 600 kilometre menzil değerine sahip olacak. 

sq8 e-tron

SQ8 E-Tron ve Sportback olarak isimlendirilen performans odaklı modellerde ise 3 elektrik motoru görüyoruz. Bu motorlar bir araya geldiğinde 496 hp beygir gücü ve 973 Nm tork sunuyor. SQ8 E-Tron'un menzili 494 kilometre, SQ8 E-Tron Sportback'in menzili ise 513 kilometre olarak açıklandı.

Audi

Şubat 2023 itibarıyla önce Almanya'da, sonraki süreçte ise Avrupa ve ABD'de piyasaya sürülecek Q8 E-Tron, 74.400 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabilecek...

Kaynak : https://www.autoblog.com/2022/11/08/2024-audi-q8-e-tron-revealed-name-change-updates/
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0