5 Nisan'da Vizyona Girecek İlginç Disney Filmi: Dumbo

17
7
2
1
0
1941 yılında Walt Disney tarafından üretilen Dumbo isimli animasyon filminin ünlü yönetmen Tim Burton tarafından yönetilen uyarlaması, 5 Nisan'da vizyona giriyor. Uçan fil Dumbo'nun hikâyesini anlatan filme gelin daha yakından bakalım.

Teknolojinin sinema sektörüne dâhil olmasıyla birlikte son yıllarda bilgisayar kullanılarak oluşturulmuş görseller (CGI teknolojisi) kullanan birçok filmle karşılaşmaya başladık. Dumbo da bunlardan biri. Disney'in 1941 yılındaki 64 dakikalık animasyon filminin bir uyarlaması olan yeni film, uçan fil Dumbo'nun hikâyesini anlatıyor.

CGI teknolojisi kullanılarak canlı animasyon karakterlerin oluşturulduğu filmin kadrosu da hayli geniş. Colin Farrell'ın savaşta kolunu kaybeden ve sirke geri dönen Holt Farrier isimli bir gaziyi canlandırdığı filmde Danny DeVito da Farrier'ın çalıştığı Medici Bros. Sirki'nin yöneticisini canlandırıyor.

Filmin fragmanı ve yayınlanan diğer görüntülerden yola çıkarak Dumbo ve filmdeki CGI teknolojisiyle üretilmiş diğer karakterlerin oldukça yapay göründüğünü eleştirenler olsa da filmdeki görüntülerin başarıyla oluşturulduğunu düşünenler de var. Animasyon denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Tim Burton'un Dumbo'nun yönetmenlik koltuğunda oturuyor olması, filmin başarılı olması için oldukça doğru bir tercih olmuş gibi görünüyor.

Türkiye'de 5 Nisan tarihinde vizyona girecek olan Dumbo'nun fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz. Sizce sinema eleştirmenleri, filmdeki karakterlerin yapay görünmesi konusunda yaptıkları eleştirilerde haklılar mı? Yanıtlarınızı yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/29/18287001/disney-dumbo-review-live-action-cgi-tim-burton-colin-farrell-danny-devito-michael-keaton-eva-green
17
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
7
2
1
0