ABD'den TikTok'a Yeni Tehdit: "Ya Çinliler Hisselerini Satar ya da Yasaklarız"

13
2
0
0
0
TikTok'un ABD'de toptan yasaklanması gündemi günlerdir meşgul ederken, ABD'den bu yasaklamaya gerekçe olacak yeni bir tehdit geldi.

Geçtiğimiz gün Bloomberg tarafından paylaşılan haberde TikTok’un ABD yasaklarına karşı olası bir planına yer verilmişti. Bu plana göre TikTok, yasaklardan kaçınmak için Çin merkezli çatı şirketi ByteDance’den ayrılacak ve tek başına bir şirket haline dönüşecekti.

Bugün ABD’den gelen yeni haberler ise TikTok’u bu hareketi zorla yapmaya itebilecek gibi duruyor. Zira ABD yönetimi, TikTok’un Çinli sahiplerinden, sahip oldukları şirket paylarını satmasını istedi.

TikTok, bunu yapmazsa yasakla karşı karşıya kalabilir:

tiktok

Wall Street Journal’ın çeşitli kaynaklardan edindiği bilgiye göre TikTok, ABD’nin isteğinin yerine getirmemesi durumunda ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacak. ABD, platformu tamamen yasaklama şansı elde edecek.

TikTok’tan konu hakkında açıklama geldi:

TikTok sözcüsü Brooke Oberwetter, ABD’nin isteğine yanıt verdi. Brooke, “Eğer konu ulusal güvenliği korumaksa elden çıkarma buna çözüm olmayacak. Mülkiyetin değişmesi veri akışı veya erişimine herhangi bir yeni engel getirmeyecek.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca sorun için en iyi çözümün şeffaflıktan geçtiğini, ABD’li kullanıcı verilerinin ve sistemlerinin ABD’de üst düzey üçüncü taraf gözlem ve doğrulama ile korunması olduğunu belirtti. Ayrıca TikTok’un şu anda bunları hayata geçirdiğini vurguladı.

TikTok, ABD verilerinin ABD’de kalması ve yasaktan etkinlenmemek için 1,5 milyar dolarlık güvenlik planlarına imza atmıştı. Bu planlar halihazırda uygulanmaya devam ediyor.

Kaynak : https://www.wsj.com/articles/u-s-threatens-to-ban-tiktok-if-chinese-founder-doesnt-sell-ownership-stake-36d7295c
13
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
0
0
0