ABD, Wikileaks Kurucusu Julian Assange’a Yönelik 17 Yeni Suçlamada Bulundu

13
0
0
0
0
ABD Adalet Bakanlığı, Wikileaks’in kurucusu olan ve şu anda İngiltere’de tutuklu durumda bulunan Julian Assange’a yönelik 17 yeni suçlamada bulundu.

Julian Assange, Wikileaks adlı sitesinde binlerce sayfa gizli yazışma ve belgeyi yayınlamış, büyük sansasyon yaratmıştı. O günden beri ABD başta olmak üzere bazı devletlerle sorun yaşayan Assange, uzun süre Ekvador Büyükelçiliği’nde sığınmıştı.

47 yaşındaki Avustralyalı, kefalet şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle tutuklu durumda bulunuyor. ABD ise Assange’ın bir daha hapisten çıkmayacağından emin olmak istiyor. Geçen ay, eski istihbarat analisti Chelsea Manning ile birlikte Savunma Bakanlığı ağına girmek üzere plan yapmakla suçlanan Assange, ayrıca gizli kaynakların isimlerini edinmek ve bu kaynakların isimlerini yayımlamak ile de suçlanıyor. Diğer suçlamalar arasında ise Ortadoğu ve Çin’deki gizli kaynakları tehlikeye atmak da bulunuyor.

Assange, 2012 yılında İsveç’te kendisine yöneltilen taciz iddialarının ardından Ekvador Büyükelçiliği’ne sığınmıştı. Assange o günden beri suçlamaları reddediyor.

Wikileaks ise konuyla ilgili bir tweet atarak, suçlamaları çılgınlık olarak nitelendirdi.

Assange’a belgeleri sağlayan isim olan Chelsea Manning, 2013 yılında suçlu bulunmuş ve 35 yıl hapse mahkum edilmilşti. Eski ABD Başkanı Obama tarafından cezası indirilen Manning, serbest kalmış ancak Wikileaks’i soruşturan jüriye ifade vermeyi reddettiği gerekçesiyle tekrar tutuklanmıştı.

Wikileaks, ABD tarihinin en büyük sızıntısı olurken İsveç de taciz dosyasını tekrar açtı. İskandinav ülkesi Assange’ın kendilerine iade edilmesini istiyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/abdden-julian-assangea-17-yeni-suclama-4911385/
13
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
0
0
0
0