Almanya ve Fransa, Facebook’un Kripto Parası Libra’yı Engelleyecek

12
7
4
2
0
Facebook’un sene başında duyurduğu ve önümüzdeki sene kullanıma sunmayı planladığı kripto para birimi Libra için elindeki desteği kaybetmesinin üzerine bir kötü haber daha ortaya çıktı. Fransa ve Almanya, Facebook’un kripto para birimi Libra’nın kullanımının Avrupa’da engellenmesi için anlaştığını açıkladı.

Facebook, bu yılın başlarında kripto para birimi Libra’yı duyurmuştu. Yaklaşık 27 destekçiyle kripto para birimini oluşturma yoluna çıkan Facebook, daha sonra bazı ortaklarının desteğini kaybetmeye başlamıştı. Yoğunlaşan düzenleme incelemeleri, destekçilerin Libra’ya olan bağlantılarını koparmak istemelerine sebep olmuştu.

Libra

Avrupa Merkez Bankası Kurul Üyesi Yves Mersch, Facebook’un kripto para biriminin Avrupa’daki para politikalarını engelleyebilecek kadar güçlenebilme ihtimalinin bulunduğunu ve Facebook’un ciddi bir tehdit olabileceğini açıklamıştı. Facebook’un kişisel verileri depolama ve satma konusuna da parmak basan Mersch, “Bu kişiler verilerimizi depolama şekillerinden dolayı ABD’li ve AB’li yasa yapıcılara kendilerini açıklamak zorunda kalmıştı” demişti.

Fransa ve Almanya, Libra’ya olan tavrını belirtti

Facebook Libra

Almanya ve Fransa’nın Maliye Bakanlıkları, Facebook’un kripto para birimi Libra’nın kullanımının Avrupa’da engellenmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Bakanlıklar konuya ilişkin olarak ortak bir yazılı açıklamada da bulundu. Açıklamada, “Hiçbir özel kuruluşun ulusların egemenliğine ait olan parasal gücü talep edemeyeceği” ifadesi yer aldı.

Bakanlıkların yaptığı açıklamalarda uluslararası ödeme sistemlerinde iyileştirmeye ihtiyaç olduğu da belirtildi. Bankalara, Avrupa Ödeme Sistemi’nin geliştirilmesi ve Avrupa Merkez Bankasına da dijital para birimleri konusunda çalışmalarını hızlandırma çağrısı yapıldı. Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, yaptığı açıklamalarda Facebook’un kripto para biriminin hükümetlerin parasal egemenliğini tehlikeye atabileceğini ve bu sebeple de Avrupa’da engelleneceğini belirtmişti.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/fransa-ve-almanya-facebookun-librasini-engelleyecek,but3_VG_TkehisxigCtz-w?_ref=infinite
12
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
4
2
0