Amazon, Kiraladığı Kitabı Geç Gönderen Öğrenciye 3800 Dolar Ceza Kesti

66
12
6
4
4
19 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin Amazon'dan kiraladığı bir kitabı teslim etmeyi unutması, Amazon'un 3.800 dolarlık ceza kesmesine neden oldu. 9 saat süren bir telefon trafiğinin ardından olay tatlıya bağlandı ve ceza tutarı iade edildi.

Amazon; eticaret, oyun ve müzik gibi hizmetlerinin yanı sıra, öğrenciler için oluşturulan bir kitap kiralama hizmetine de sahip. Öğrenciler bu hizmeti kullanarak ihtiyaçları olan ders kitaplarını, uygun bir ücret karşılığında kiralayabiliyorlar ve kiralama süresinin sonuna gelindiği zaman kitap, yeniden Amazon'a gönderiliyor.

Delaware Üniversitesi öğrencilerinden olan 19 yaşındaki Amelia SanFilippo, Amazon'un kitap kiralama hizmetini kullanarak dersi için ihtiyaç duyduğu bir kitabı kiraladı. Kiralama süresinin sona erdiğini fark etmeyen SanFlippo, kitabı Amazon'a dört gün geç gönderdi. Bu gecikmenin ardından SanFlippo'nun babasının kredi kartı ekstresinde gördüğü gecikme tutarı, aileyi tam anlamıyla şoka uğrattı.

Amazon, kitabın geç gönderilmesinden ötürü genç öğrenciye 3.800 dolar (yaklaşık 22 bin TL) ceza kesmişti. Gördüklerine inanamayan aile, hiç gecikmeden durumu Amazon'a bildirdi. Şirkete durumu anlatan SanFilippo, aldığı cevap karşısında bir kez daha şok geçirdi. Amazon, kitap zamanında gönderilmediği için satın alındı olarak kabul ettiğini ve bu bağlamda bu ücretin yansıdığını açıkladı. Kiralama bedeli 62.7 dolar (yaklaşık 350 TL) ve satın alma bedeli ise 100 dolar (yaklaşık 570 TL) olan bu kitaptan nasıl 3.800 dolarlık bir ödemenin çıktığını anlayamayan SanFilippo ve babası bir kez daha müşteri hizmetlerini aradılar.

Amazon'un, ceza tutarını doğrudan çektiğini söyleyen SanFilippo'nun babası, yaşanan bu durumu "haraç kesmek" olarak nitelendirdi. Konuştuğu Amazon yetkililerinin sürekli olarak özür dilediğini söyleyen baba, bu durumun Amazon'un satış politikaları nedeniyle gerçekleştiğini öğrendi.

Amazon ile yapılan 9 saatlik telefon konuşmasının ardındansa olay tatlıya bağlandı. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan bir Amazon sözcüsü, yaşanan bu durum nedeniyle üzgün olduklarını ancak sorunu kısa bir süre içerisinde giderdiklerini, kesilen cezayı babanın hesabına yeniden iade ettiklerini ve bu konuyla ilgili çalışma başlattıklarını, bir daha böyle bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/dunya/201907121039648733-dunyanin-en-zengini-bezosun-1-trilyon-dolarlik-amazonu-kiraladigi-kitabi-gec-veren-ogrenciye-3800/
66
12
6
4
4
Emoji İle Tepki Ver
66
12
6
4
4