Telefonu Elinize Kilitleyecek En İyi 10 Mobil RPG Oyunu (Android)

40
36
11
8
6
Telefonu Elinize Kilitleyecek En İyi 10 Mobil RPG Oyunu (Android)
Birçok oyuncunun hikâye akışı ve güzel atmosferi için tercih ettiği rol yapma oyunları, mobil versiyonlara da damgasını vurmuş durumda. Sizler için Android platformunun en iyi RPG oyunlarını bir araya getirdik.

Rol yapma oyunları, bilgisayar ve konsol platformlarında fazlasıyla sevilen bir oyun türü ve etkisini mobil platformda da gösteriyor. Elbette bilgisayarlar ve konsollar bizlere çok daha üstün oyun deneyimi sunsalar da akıllı telefonlarımızın her an yanımızda olması da mobil platformun kendine özgü üstün avantajlarından biri. Bu yazımızda sizler için Android platformuna yayınlanmış en iyi RPG oyunlarını listeleyeceğiz.

BattleChasers: NightWar

BattleChasers: NightWar, sizlere RPG deneyimini sonuna kadar yaşatacak ödüllü bir JRPG oyunudur. Oyunda keşfedilmemiş gizli zindanları keşfedecek ve sürprizlerle dolu yolculuğunuzda epik bosslarla karşılaşacaksınız. Sıralı bir dövüş sistemine sahip olan bu oyunda rakiplerinizi eleyebilmeniz için silahlarınızı, zırhınızı ve büyülü mücevherlerinizi geliştirmeniz için çeşitli zanaatkarlık elementlerini de kullanmanız gerekecek.

Final Fantasy

RPG oyunlarının fethettiği bir liste oluşturup Final Fantasy serisini bu listenin içinde bulundurmamak seriye büyük hakaret olurdu. Bilim kurgu/fantezi odaklı olan ve maceranın hiç son bulmadığı bu seriye eğer ilginiz varsa, kesinlikle serinin bir oyununu indirip maceranın içine atılmalısınız.

Final Fantasy serisine buradan ulaşabilirsiniz.

Chrono Trigger

Chrono Trigger, Final Fantasy’nin geliştiricisi Square Enix’in geliştirdiği bir başka efsanevi RPG oyunu. 16 bit grafikleriyle ve efsanevi hikâye anlatımıyla sizleri içerisine çekecek olan Chrono Trigger, ilk olarak Super Nintendo platformu için piyasaya sürülmüştü ve ardından bazı geliştirmelerle birlikte Android platformuna uyarlandı. Gizem, macera ve aksiyonu harmanlayan Chrono Trigger, RPG deneyimini sonuna kadar hissetmek isteyen kişiler için fazlasıyla yeterli bir oyun olacaktır.

Arcane Quest 3

Arcane Quest 3, klasik masa üstü oyunlarını seven oyuncular için tercih edilebilir bir RPG oyunu. Sıra tabanlı oyun modunu rol yapma, macera ve strateji elementleriyle birleştiren Arcane Quest 3, intikam ve yükselişi baz alan hikâyesiyle sizleri içerisine sürükleyecek. Kendi maceraperest karakterinizi oluşturup 10 sınıftan birini seçtikten sonra atılacağınız macerada karşınıza çok büyük ork orduları ve tehlikeli düşmanlar çıkacak ve insanlarınızı kurtarmak için hepsini yerle bir etmeniz gerekecek.

Crashlands

Butterscotch Shenanigans stüdyosunun geliştirdiği Crashlands, görüp görebileceğiniz en eğlenceli RPG oyunlarından biri olabilir. Yabancı bir uzaylı gezegeninde mahsur kalan Flux Dabes’i oynadığınız bu oyunda hayatta kalma mücadelesi çeşitli eğlence elementleriyle çok iyi harmanlanmış. Oyunda hemen hemen her şeyi tokatlayabilmenizin yanı sıra; üsler inşa edebilir, hayvan evcilleştirebilir, oranın yerlileriyle dövüşebilir ve çeşitli silahlar üretebilirsiniz. Eğlenceli bir RPG oyunu arıyorsanız, 468’den fazla üretilebilen eşyaya sahip Crashlands tam size göre bir oyun.

Baldur’s Gate

Bilgisayar platformunda RPG rönesansını gerçekleştiren Baldur’s Gate oyunu kısa bir süre önce Android platformu için de piyasya sürüldü. İlk olarak 1998’de çıkışını gerçekleştiren Baldur’s Gate, Android platformunda da klasik RPG deneyimini hissetmek isteyenler için harika bir oyun olmaya devam ediyor. Gizemli yaratıklarla karşılaşacağınız yolculuğunuzda ileri düzeyde macera arıyorsanız, Baldur’s Gate tam size göre.

Pocket Mortys

Pokémon’u sever misiniz? Peki Rick and Morty ikilisini seviyor musunuz? Eğer iki soruya da cevabınız ‘Evet!’ ise, Pocket Mortys isimli bu yapım sizlerin çok hoşuna gidecektir. Bilim insanı Rick’i yönettiğiniz oyunda, gizemli bir Rick sizleri bir portaldan geçiriyor ve size meydan okuyor. Çeşitli Morty’leri karşılaştırdığınız bu Pokémon benzeri oyunda, bütün Rick’leri yenerek zirveye ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Eğer bir Star Wars hayranıysanız, bu oyun tam size göre. 2.4 GB boyutundaki Star Wars: Knights of the Old Republic, konsollardaki tüm özellikleri mobilde de kullanabilmenize olanak sağlıyor. Bol bol ışın kılıcı sallayacağınız bu oyunda, 40’dan fazla gücü elde edebiliyorsunuz ve kendi ışın kılıcınızı tasarlayabiliyorsunuz. 

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King 

Orijinali PS2 platformuna çıkan ve Dragon Quest serisinin en popüler oyunu olan Journey of the Cursed King, RPG oyunları arasında ismini sıkça duyduğumuz oyunlardan birisidir. 1.4 GB boyutundaki bu oyunda Trodain muhafızını oynuyoruz ve görevimiz çalınmış bir asayı geri getirmek.  

Dungeon Hunter 5

Listemizin en derin RPG oyunlarından birisi olan Dungeon Hunter; hikâye modunu, çevrimiçi modu ve bir co-op modunu içerisinde barındırıyor. Zindanları keşfedip seviye atladığınız, yeni silah, zırh ve farklı geliştirmelerin kilidini açtığınız Dungeon Hunter 5, 900’den fazla silahı ve daha bir sürü elementinden ötürü fazlasıyla yükleme gerçekleştiriyor ancak yine de oyunun içerisine bir kere daldığınızda, uzun süren yüklemelere değdiğini anlıyorsunuz.

40
36
11
8
6
Emoji İle Tepki Ver
40
36
11
8
6