Apple, AirPods Modelleri İçin Yazılım Güncellemesi Yayınladı: İşte Yenilikler

31
4
3
1
0
Apple, AirPods ve AirPods Pro için yeni bir yazılım güncellemesi yayınladı. "3A283" sürüm koduna sahip olan yazılım güncellemesi, kablosuz kulaklıklara iOS 14 özelliklerinin sunulmasını sağlıyor. Güncellemeyle birlikte, mekansal ses ve otomatik cihaz değiştirme gibi özellikler geliyor.

İlerleyen saatlerde yeni bir etkinlik düzenleyecek olan Apple, bu etkinliğin hemen öncesinde bir yazılım güncellemesi yayınladı. Şirketin kablosuz kulaklıkları için yayınlanan yazılım güncellemesi, AirPods modelleri ile AirPods Pro'nun yazılımını "3A283"e yükseltti. Peki bu yazılım güncellemesi, kablosuz kulaklıklara ne gibi yenilikler getiriyor?

Apple'ın yazılım güncellemesi, kablosuz kulaklıklara iOS 14'ün özelliklerini getiriyor. Örneğin kullanıcılar, bu sürümle birlikte mekansal ses ve otomatik aygıt değiştirme gibi iOS 14 özelliklerini kullanmaya başlıyorlar. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, Apple'ın kablosuz kulaklıklara sunduğu yazılım güncellemesinin detaylarına yakından bakalım.

Apple AirPods Pro

Son yazılım güncellemesiyle birlikte kullanıcılara sunulan mekansal ses özelliği, sadece AirPods Pro'da kullanılabiliyor. Kullanıcılar, AirPods Pro'nun kontrol paneli üzerinden erişebildikleri bu özellik sayesinde çok daha etkileyici bir ses deneyimi yaşıyorlar. Apple'a göre bu özellik, surround sesin çok daha sürükleyici bir hale gelmesini sağlıyor. Mekansal ses özelliği, sinema odaklı ses sistemlerinin sunduğu kalitenin, AirPods Pro'da deneyimlenmesini sağlıyor.

AirPods Pro sahipleri, iOS 14'ü kullanmaya başlayıp, yazılımlarını 3A283'e yükselttikten sonra mekansal ses özelliğini kullanmaya başlayabilirler. Eğer bu özelliği kullanmak isterseniz, yapmanız gereken tek şey bağlantıyı kurduktan sonra ses seviyesinin ayarlanabildiği çubuğa uzun süre basmak. Ayrıca "Ayarlar" menüsünde yer alan "Bluetooth" bölümü altından da mekansal ses ayarlarına ulaşılabiliyor.

AirPods 2

Apple'ın kablosuz kulaklıklarına sunduğu yeni yazılım güncellemesiyle gelen özelliklerden bir diğeri de otomatik cihaz değiştirme. AirPods 2 ve AirPods Pro'da kullanılabilen bu özellik, kablosuz kulaklıkların aynı iCloud hesabıyla ilişkilendirilmiş olan iPhone, iPad, iPod Touch, Mac ya da Apple Watch gibi farklı ürünler arasında otomatik geçiş yapmasını sağlıyor. 

Kullanıcıların hizmetine sunulan güncelleme, kablosuz kulaklıklara iOS 14 özelliklerini getiriyor olsa da bu özellikler şu an için kullanılamıyor. Çünkü az önce bahsettiğimiz özellikleri kullanabilmeniz için iOS 14, iPadOS 14, macOS 11 Big Sur ya da tvOS 14 işletim sistemlerine sahip olan cihazlar kullanmanız gerekiyor. Ancak özellikle de iPhone'lar için iOS 14 güncellemesi henüz yayınlanmadığından, bu özellikleri kullanmaya başlamak için bir süre daha beklemeniz gerekeceğini söyleyebiliriz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2020/09/14/airpods-spatial-audio-device-switching/
31
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
4
3
1
0