Hatalı AirTag Kullanımı, Köpeğiniz İçin Ölümcül Sonuçlara Neden Olabilir (Hayır, Sorumlusu Apple Değil)

9
5
4
2
0
Apple'ın takip cihazı AirTag, yeni bir araştırmaya göre köpekler için oldukça tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Yapılan araştırmalar, bugüne dek sayısız köpeğin AirTag yuttuğunu gözler önüne sermiş durumda.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bundan birkaç yıl önce "AirTag" olarak isimlendirdiği takip cihazını piyasaya sürdü. Bu ürün, en basit anlatımı ile Cihazımı Bul özelliği üzerinden bulunduğu ürün yada mekanın konumunun takip edilmesini sağlıyordu. Bugüne dek özellikle de valiz ve çanta gibi nesnelerin takibinde oldukça etkili olan AirTag, bazı tüketiciler tarafından evcil hayvanların konumunu takip etmek için de kullanıldı.

Ancak AirTag ile evcil hayvan takip etmenin pek de akıllıca olmadığını gözler önüne seren gelişmeler yaşandı. Bizzat AirTag sahipleri tarafından yapılan paylaşımlar, takip cihazının köpekler tarafından yutulduğunu ortaya koydu. Tahmin edebileceğiniz gibi bu durum, tüylü dostlarımızın sağlığını ciddi şekilde tahlikeye atıyor.

Bugüne dek sayısız köpek, AirTag yuttu

AirTag

*AirTag yutan bir köpeğin röntgen görüntüsü.

The Wall Street Journal'a konuşan küçük bir muayene sahibi veteriner, yaklaşık her 3 ayda 1 mutlaka AirTag yutmuş köpeklerle karşılaştığını ifade ediyor.

AirTag tasması

AirTag'ın piyasaya sürülmesi, ürün tasarımcılarını da harekete geçirdi. Bu bağlamda; AirTag bölmesi bulunan sayısız köpek tasması, internette yapılacak ufak bir Google araması ile bulunabiliyor. Ancak bunların çoğu, AirTag ve köpek güvenliğini sağlamakta yetersiz kalmış gibi görünüyor.

Bazı hatalı tasarımlar, Airtag'lerin takıldıkları tasmalardan kolaylıkla düşebilimesine imkan sağlıyor. Özellikle aşırı hareketli köpeklerde bu durum çok daha fazla görülüyor. Sonuç olarak da köpeğinizin tasmasındaki Airtag, bir anda yere düşüyor. Köpeklerin yenmemesi gereken şeyleri yemek konusundaki ısrarından bahsetmemize bile gerek yoktur herhalde... Sonuç; oyun veterinerde bitiyor.

Köpeğinizin AirTag yutması, ölümcül sonuçlar doğurabiliyor

köpek

AirTag'ın çapı, sadece 3,2 santimetre. Bu durum, bir köpeğin AirTag yutması durumunda, cihazın sindirim sistemini rahatlıkla geçebileceği anlamına geliyor. Diyelim ki köpeğiniz bir AirTag yuttu, kusma veya dışkı yoluyla ürün kendi kendine çıkabilir. Ancak buradaki esas mesele, AirTag'ın çiğnenmesi durumunda yaşanabilecekler. Çok da dayanıklı bir ürün olmayan AirTag'ın çiğnenmesi, içindeki pilin sızıntı yapmasına yol açabilir. İşte bu da köpeğinizin zehirlenmesine ve hatta hayatını kaybetmesine yol açabilir.

Elbetteki Airtag kendi başına köpeğinizin, kedinizin ya da farklı bir evcil hayvanın düşmanı değil. Ancak dayanıksız ve hatalı tasarlanmış tasmalar, bu faydalı ürünün hayati zararlara neden olmasının önünü açabilir. Siz, siz olun tüylü dostumuzu AirTag ile takip ediyorsanız, aldığınız tasmanın güvenli olduğundan emin olun.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2023/01/30/airtag-dog-tracking-dangers/
9
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
4
2
0