Fortnite Kavgasında İkinci Dalga: Apple, Epic Games'in Geliştirici Hesabını Kapatıyor

82
27
16
7
5
Epic Games tarafından yapılan açıklamaya göre Apple, 28 Ağustos'ta Epic Games'in Apple geliştirici hesabını ve iOS/Mac geliştirici araçlarına erişimini sonlandıracak.

Geçtiğimiz hafta Apple, dünyanın en popüler battle royale oyunlarından Fortnite’ı App Store kurallarına uymadığı gerekçesiyle uygulama mağazasından kaldırmış, bunun üzerine Fortnite’ın geliştiricisi olan Epic Games, tekelcilik yaptığı gerekçesiyle konuyu mahkemeye taşıyacağını ilan etmişti.

“Apple ile Epic Games arasındaki ‘kavga’ daha ne kadar büyüyebilir ki?” diyorduk ki Epic Games, basın duyurularını gerçekleştirdiği Epic Games Newsroom Twitter hesabından paylaştığı açıklama ile Apple’ın kavgayı bir üst aşamaya taşıdığını ve şirketin tüm Apple geliştirici hesaplarını kapatacağını duyurdu.

Apple, Epic Games'in iOS ve Mac geliştirici araçlarına erişimini sonlandıracak

Paylaşılan açıklamaya göre Apple, Epic Games’e yaptığı bilgilendirmede 28 Ağustos Cuma günü tüm geliştirici hesaplarının sonlandırılacağını ve Epic Games’in tüm Mac ve iOS geliştirici araçlarına erişiminin kesileceğini aktardı. Epic, söz konusu ‘misilleme’ için ayrıca bir dava daha açacağını aktardı.

Bir Fortnite oyuncusu değilseniz, söz konusu gelişmenin sizi ilgilendirmediğini düşünebilirsiniz. Ancak sorun şu ki Epic Games, yalnızca Fortnite’ın geliştiricisi değil. Şirket aynı zamanda dünyanın en popüler oyun motorlarından biri olan Unreal Engine’in de geliştiricisi. Dolayısı ile Apple’ın bu hamlesi, Unreal Engine kullanan üçüncü taraf geliştiricileri de etkileyecek.

unreal engine

Epic Games, Fortnite’ın App Store’dan kaldırılmasıyla ilgili olarak Apple’ı mahkemeye verdiğini zaten duyurmuştu. İki şirket şimdi, Epic Games’in geliştirici hesabının kapatılması ve geliştirici araçlarına erişiminin engellenmesi nedeniyle bir kez daha karşı karşıya gelecek. İki şirket arasındaki kavganın nasıl sonuçlanacağını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/escalation-apple-is-terminating-epic-games-developer-account/
82
27
16
7
5
Emoji İle Tepki Ver
82
27
16
7
5