Fortnite Kavgasında Yeni Cephe: Apple, Epic Games'ten Tazminat İsteyecek

54
11
11
5
1
Fortnite'a web site üzerinden satın alma seçeneği gelmesiyle başlayan Epic Games Apple savaşında yeni bir cephe daha açıldı. Epic Games'in kuralları açıkça ihlal ettiğini ifade eden Apple, ay sonunda görüşülecek davada Epic'ten tazminat talep edecek.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, popüler battle royale oyunu Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games ile olan savaşına bir cephe daha eklemiş durumda. Salı günü (dün) oluşturulan yeni bir dava dosyasında Apple, Epic Games’in App Store sözleşmesini ihlal ettiğini öne sürerek oyun geliştiricisinden tazminat talep edecek.

Söz konusu mahkeme dosyasında Apple, “Epic’in sözleşmede yer alan taahhütleri ve diğer olumsuz davranışları açık bir şekilde ihlal etmesi, Apple’a ciddi şekilde zarar verdi. ifadelerini kullanırken; “Epic’in ihlalleri, iOS ekosisteminin varlığını ve tüketiciler için değerini tehdit ediyor.” açıklamasında bulundu.

fortnite apple

Apple’ın tazminat talebi için duruşma, 28 Eylül’de gerçekleşecek. Buna göre Epic Games’in Apple’ın mahkemeye sunduğu dosyaya 18 Eylül tarihine kadar yanıt vermesi gerekiyor. Apple, şu ana kadar mahkemeye sunduğu dosya dışında konuyla ilgili yorum yapmadı. Aynı şekilde Epic Games de henüz bir yanıt vermiş değil.

Apple-Epic Games savaşında neler olmuştu?

Epic Games, oyuncuların Fortnite Mobile’daki satın alımlarında Apple’a komisyon ödememek için Fortnite Mobile’a web sitesi üzerinden ürün alma seçeneği eklemişti. Bunun üzerine ise Apple, bu seçeneğin App Store kurallarını ihlal ettiğini belirterek Fortnite’ı App Store’dan kaldırmıştı.

Daha sonra Epic Games, Apple’ı tekelcilikle suçlayan ve aslında Apple’a ait olan bir reklam filmini Fortnite’a uyarlayarak şirketi dava edeceğini belirtti. Bunun üzerine ise Apple, Epic Games’in App Store geliştirici hesabını devre dışı bırakacağını açıkladı. Bu, konunun yalnızca Fortnite’ı değil, Unreal Engine kullanan tüm oyunlara sıçrayacağının bir göstergesi oldu.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/9/8/21427779/apple-epic-games-breach-of-contract-lawsuit-fortnite-app-store
54
11
11
5
1
Emoji İle Tepki Ver
54
11
11
5
1