iOS Cihazınıza Jailbreak'siz Nintendo Oyunları Yükleyen Uygulama: AltStore

19
5
2
2
1
Apple cihazlarınıza dış kaynaklardan uygulama yüklemek, Jailbreak yapmadan mümkün değil. Ancak AltStore isimli bir uygulama, sizin için izinsiz uygulamaları iOS cihazınıza yükleyebiliyor.

Apple’ın iOS platformuna başka platformlardan uygulama yüklemek normal şartlarda imkansız olarak biliniyor fakat ortaya çıkan çeşitli Jailbreak’ler sayesinde bu olay mümkün olabiliyor. iOS uygulama geliştiricisi Riley Testut, AltStore adlı bir App Store alternatifi uygulama geliştirdi. Bu uygulama, diğer hileli uygulamalardan farklı olarak Jailbreak gerektirmiyor.

Apple; iPhone ya da iPad’de onaylanmamış bir uygulama yüklemeye izin vermiyor. Ancak geliştiriciler, ilk iPhone piyasaya sürüldükten sonra bile izinsiz uygulama yüklemek için farklı Jailbreak teknikleri geliştirdiler. AltStore, Apple cihazlara izinsiz uygulama yüklemek için diğer uygulamalardan çok daha farklı bir yöntem kullanıyor.

apple jailbreaksiz uygulama

AltStore, şu anda önizleme versiyonu olarak indirilebilir durumda. Ayrıca uygulama sayesinde iOS cihazlarınıza Nintendo oyunlarını, içinde barındırdığı Delta emülatörü sayesinde kurabilirsiniz. Uygulamanın tam versiyonu yayınlandığında NES, SNES, Game Boy, Game Boy Advance ve Nintendo 64 platformları da iOS’ta desteklenebilir olacak.

AltStore, Apple’ın onay vermediği uygulamaları, uygulamaları test eden geliştiricilere sunulan bazı özellikleri kullanarak cihazınıza yüklüyor. Uygulama, mobil cihazlarınızla iletişim kurabilmek için AltServer adlı bir masaüstü uygulamasını kullanıyor. Apple kimliğinizi ve uygulamaya özel bir şifreyi eklediğinizde AltServer, geçici yüklenebilen uygulamaları sizin için onaylıyor.

apple jailbreaksiz uygulama altstore

Uygulama yükleme, iTunes Wi-Fi senkronizasyonuna bağlı şekilde gerçekleşiyor. AltStore, uygulamaları Wi-Fi üzerinden masaüstü uygulamasına gönderiyor ve AltServer bu uygulamaları telefon için senkronize ediyor. Yedi günlük kullanım süresinin önüne geçmek için de sunucuyla aynı Wi-Fi ağında olduğunuz her an uygulama imzasını yeniliyor.

AltStore’u iOS cihazlarında kullanmak isterseniz buradaki bağlantıdan uygulamayı indirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan her aşamayı başarıyla takip ettiğiniz takdirde iOS cihazınız artık izinsiz uygulamaları da çalıştırabilir duruma gelecek.

Kaynak : https://www.extremetech.com/mobile/299068-altstore-can-install-a-nintendo-emulator-on-your-iphone-no-jailbreak-required
19
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
5
2
2
1