Apple, Premier League İddialarının Yanında, Bir de Sinema Sektörüne Girmeyi Planlıyor!

6
2
2
1
0
Dev teknoloji şirketi Apple, bugün ortaya çıkan Premier League iddialarının yanında, bir de Netflix gibi kendi yapımlarını sinema salonlarında oynatma konusunda planlar yapıyor.

Günümüzde dizi ve film platformlarının giderek artması, aradaki rekabeti de büyük oranda artırıyor. Milyonlarca kullanıcıya sahip Disney+, Netflix ve Amazon Prime Video gibi platformların yanında Apple TV+ da bu sıralamada yer almak için büyük bir çaba sarf ediyor. 

Apple TV+ uygulamasına her ne kadar ülkemizden erişim sağlanamasa da, dünyanın birçok ülkesinde yapımlarıyla adından söz ettiriyor. Daha önce Premier League iddiaları ile gündeme gelen Apple’ın şimdi de TV+ uygulaması için büyük sinema planları olduğu öğrenildi.

Kendi yapımlarını sinema salonlarında oynatmayı planlıyor

Bloomberg'in haberine göre Apple, Apple TV+ için film harcamalarını yıllık 1 milyar dolara çıkarmayı ve bu filmleri dünya çapında sinemalarda gösterime sokmayı planlıyor.

Apple TV+’da yer alan "CODA" ve "Cherry" filmleri 2021 yılında birkaç haftalığına da olsa belirli sinema salonlarında gösterime girmişti. Ancak Apple görünüşe göre gelecekte daha büyük film bütçeleriyle daha geniş, daha geleneksel sinema gösterimlerini teşvik etmeyi maçlıyor. 

Şirketin bu hamlesi, Apple TV+'ın Hollywood'daki profilini yükseltmek, daha fazla abone çekmek ve "kültürel etkinlikler" yaratmak için tasarlanıyor gibi görünüyor.

Diğer yayın platformlarıyla rekabete girmek isteyen ve kullanıcı sayısını artırmayı hedefleyen Apple’ın, aralarında Martin Scorsese'nin "Killers of the Flower Moon", Ridley Scott'ın "Napoleon" filmlerinin de bulunduğu Apple TV+ filmlerini, bu yıl sinemalarda yayınlamak için işbirliği yapmak üzere birkaç üçüncü taraf dağıtımcıya başvurduğu düşünülüyor.

Apple TV+ filmlerinin, en az bir ay boyunca dünya çapındaki sinemalarda vizyonda olması bekleniyor. 

Öte yandan Apple'ın, dünya çapında binlerce sinemada film dağıtımı konusunda uzman olmadığı için üçüncü parti stüdyolara yöneldiği, ancak bu tür ortakların talep edeceği yüksek ücretler ve pazarlama bütçeleri konusunda endişeleri olduğu iddia ediliyor.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2023/03/23/apple-planning-to-release-movies-in-theaters/
6
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
1
0