Apple Watch'un Düzensiz Kalp Ritmi Bildirim Özelliği Sınıfı Geçti

25
2
0
0
0
Apple ve Stanford Üniversitesinin ortak olarak yaptığı ve 400 binden fazla kişinin katılımının gerçekleştiği çalışmada, 2 binden fazla katılımcı Düzensiz Ritim Bildirimi aldı.

Stanford Tıp Bölümü araştırmacıları, Amerikan Kardiyoloji Koleji'ndeki 68. Yıllık Bilimsel Oturumu ve Fuarı'nda Apple Kalp Çalışması hakkındaki bulgularını sundu.

Apple ve Stanford, Apple Watch'un arkaplandan kullanıcının kalp ritmini kontrol eden ve düzensiz bir kalp ritmi saptaması durumunda bildirim gönderen “Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi” özelliğini değerlendirmek için ortak bir çalışma başlattı.

Araştırmaya ABD genelinde 419.093 kişi katıldı. Çalışmanın bir parçası olarak düzensiz bir kalp ritmi tespit edildiğinde, katılımcılar Apple Watch ve iPhone’larından, bir doktor ile telefon görüşmesi için ve kalp ritmini kontrol ettirmek için bir EKG paketi hakkında bildirim aldılar.

Çalışma sonuçları, katılımcıların yüzde 0,5'inin (yaklaşık 2,095 kişi) düzensiz bir kalp ritmi bildirimi aldığını gösterdi. Apple, "Birçok katılımcı düzensiz ritim bildirimlerinin ardından tıbbi yardım istedi." açıklamasında bulundu.

Apple COO’su Jeff Williams: “Apple Watch'ın tıp camiasındaki etkisi hakkında daha fazla şey öğrenmeyi dört gözle bekleyen Stanford Tıp Bölümü ile çalışmaktan gurur duyuyoruz. Tüketicilerin Apple Watch aracılığıyla kalp sağlığı hakkında faydalı bilgiler edinmeye devam edeceğini umuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/03/16/apple-heart-study-results/
25
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
2
0
0
0