Astronomi Profesörü: Ben de Uzaylıları Arıyorum ama 51. Bölge'de Değil

21
5
1
0
0
2019 Drake Ödülü sahibi astronom Jason Wright, 51. Bölge'ye gitmenin neden gereksiz olduğundan bahsetti. Yaptığı araştırmalar sırasında bir bulguya rastlamadığını belirten Wright, gidenlerin de orada bir şey bulamayacağını ifade etti.

Neredeyse herkes 51. Bölge'yi istila etme etkinliğini duymuştur. Duymayanlar için mükemmel kısa bir özet geçmemiz gerekirse Facebook'taki bir grup, '51. Bölgeyi istila edelim, hepimizi birden durduramazlar' şeklinde bir etkinlik başlattı ve şu anda iki milyonu aşkın kişi etkinliğe katılmayı düşünüyor. Tabii ki Amerika Birleşik Devletleri'nin askeri alanı olan ve girilmesi yasak olan bölge, ABD silahlı kuvvetlerini de alarma geçirdi.

Tüm bunları 'uzaylıları görmek için' yapmayı düşünen kişilerin amacını sorgulamak için astronomi profesörü Jason Wright'la bir röportaj yapan The Conversation, kendisine yıllardır süregelen bir soruyu yöneltti: Evrende yalnız mıyız?

51. bölge

Bu derin ve cevabına hâlâ ulaşamadığımız sorudan önce, dünya dışı yaşamı incelediği bilinen profesöre etkinliğe katılıp katılmadığı sorusu yöneltildi. Kendisine sorulmadan önce etkinliğin adını dahi duymadığını belirten Wright, dünya dışı varlıkları araştırmak için en kapsamlı donanımlara sahip olduklarını ancak herhangi bir kanıt bulamadıklarını belirtti. Bu sebeple etkinlikle ilgili ne olup bittiğini de takip etmediğini söyledi.

uzaylı

Bundan sonra dünya dışı varlıkların yaşamına ilişkin bir soruyla karşılaşan 2019 Drake Ödülü sahibi astronom, "Devletin uzaylıları araması için araştırmacılara ne kadar para vermesi gerekiyor?" şeklindeki soruya şu şekilde bir yanıt verdi:

"Evrendeki yaşam konusu NASA ve Amerikan bilimi için son derece önemli bir konu. Mars görevlerimizin birçoğu ve uzay teleskoplarımızın büyük bir kısmı, bulunan herhangi bir biyo kalıntıyı tespit edebilecek şekilde tasarlandı. Başka bir deyişle mikrofosiller ya da atmosferdeki metabolizmaları direkt olarak tespit edebiliriz. Yine de NASA'nın ve Ulusal Bilim Kuruluşu'nun neredeyse hiçbir şey harcamadığını size söylemek durumundayım. Bu nedenle doğru seviyeyi bilmesem de sıfır olmadığını biliyorum."

Kaynak : https://theconversation.com/yes-im-searching-for-aliens-and-no-i-wont-be-going-to-area-51-to-look-for-them-120584
21
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
5
1
0
0