Ay'a İlk Ayak Basan İnsan Olan Neil Armstrong'un BBC'ye Verdiği Röportaj

15
4
1
1
0
Ay'a İlk Ayak Basan İnsan Olan Neil Armstrong'un BBC'ye Verdiği Röportaj
Dönemin iki devi ABD ve Sovyet Rusya arasındaki uzay savaşlarının da etkisiyle gerçekleştirilen Ay görevinin 50. yılındayız ve BBC Türkçe YouTube sayfası 1970 yılında Neil Armstrong ile gerçekleştirilen bir röportajı yayınladı.

20 Temmuz 1969 yılında insanlık ilk kez Ay’a adım attı ve bu yolcuğun 50. yılı ABD’de törenlerle kutlanıyor. Bu kutlamalara ortak olan BBC'de Neil Armstrong'un yıllar önce yaptığı bir röportajı yayınladı. Mesafe algısı konusunda sorunlar yaşadıklarını anlatan Armostrong “Mesela kameramız kokpitten 15 metre uzakta görünüyordu ama oraya 30 metrelik bir kablo çektiğimizi biliyorduk” diyor.

Gezegenimizin uydusundan bakılınca gezegenimizin nasıl göründüğü sorusunu da cevaplayan Armstrong “Ay'dan bakınca Dünya çok küçük, çok uzak ama çok güzel görünüyor” diyor. Spiker Patrick Moore’un sorduğu Ay’a geniş çaplı bilimsel üs kurmanın mümkün olup olmadığı sorusuna ise “Biz hayattayken bunun olacağına emimim.” diyor.

16 Temmuz 1969 yılında fırlatılan Apollo 11 uzay aracı, 386 bin km yol kat etti ve gezegenimizin uydusuna ulaşması tam 76 saat sürdü. Ay’a ayak basan ilk insan olan Armstrong’un meşhur “İnsan için küçük, insanlık için büyük bir adım” sözü tüm dünya genelinde canlı yayınla izlendi.

Komuta modülü Columbia’dan Ay modülü Eagle’dan oluşan Apollo 11’deki bir diğer isim Buzz Aldrin’di. Neil Armstrong’tan sonra Ay yüzeyine inen Aldrin, Ay’a ayak basan ikinci insan olma unvanına kavuştu.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49035062
15
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
1
1
0