Ben Efsaneyim 2: Unutulmaz Filmin Devamı Gelecek mi?

86
16
7
4
3
Başrolünde Hollywood yıldızı Will Smith’in yer aldığı I Am Legend filmi vizyona girmesiyle beraber büyük bir kitleye ulaşmayı başardı. Konusu ile alışkın olduğumuz filmlerden de biraz farklı olan filmin hayranları şimdi Ben Efsaneyim 2 filmini merak ediyorlar. Peki devam filmi gerçekten geliyor mu?

Zombi filmlerinde alışkın olduğumuz senaryo genelde, tüm insanların zombiye dönüşmesi ve bir grup insanın birleşerek hayatta kalmaya mücadele etmesi. Ancak Ben Efsaneyim filmi klişe senaryo hikayelerine farklı bir gözle bakıyor. Koskoca dünyada tek başına olduğunu zanneden başrolümüz ve onun köpeğinin hikayesi.

İlk film Türkiye’de 450 bin izleyiciye ulaşıp 3 milyon TL’nin biraz üzerinde hasılat yapmayı başardı. Amerika’da 256 milyon, dünya çapında ise 585 milyon dolar gelir elde etti. Filmin senaryosu Kara Kule, Halka 3, 5. Dalga, Uyumsuz Serisi: Kuralsız, Da Vinci Şifresi, Ben Robot ve daha birçok başarılı filmin senaryosunu yazan Akiva Goldsman tarafından yazıldı. Bu da filmin başarılı olmasında önemli bir etken oldu. İçeriğimiz Ben Efsaneyim 1 hakkında spoiler içermektedir.

Ben Efsaneyim filmi neden bu kadar sevildi?

ben efsaneyim, ben efsaneyim 2, i am legend

Richard Matheson'un 1954 yılında yazdığı ve filmin de adını aldığı Ben Efsaneyim romanından uyarlanan bir film. Aslında kitap daha önce iki kez sinemaya uyarlanmıştı. 1964 yılında The Last Man on Earth ve 1971 yılında vizyona giren The Omega Man, ünlü romanın izleyicilerle buluştuğu filmler oldular.

Filmde dünyada bir köpeği ve kendisinin yaşadığını düşünen eski asker Robert Neville’ın hikayesi anlatılıyor. Şu an iğne atsanız yere düşmeyecek New York sokakların köpeği ile bir başına kalan Robert, gündüzleri yiyecek arayışında, geceleri ise bir zamanlar insan olan canavarlardan kaçma gayretinde. Tabii bir de umutsuzca her gün radyo yayını yaparak birilerinin geleceğini umuyor.

Karakterimizin bir diğer yönü ise insanları ve hayvanları birer yaratığa çeviren virüsü için tedavi bulmaya çalışması. Kaldığı evin bodrumunda fareler üzerinde deneyler yapan Robert, zaman zaman virüsü yenmeye çok yaklaşmıştı. Hatta bir insan deneyini neredeyse normale çeviriyordu. Ancak bu maalesef gerçekleşmedi. Karakterimiz filmin sonunda kendini feda ederek öldü…

Klasik kıyamet filmleri arasından sıyrılıyor:

kıyamet filmleri, ben efsaneyim, ben efsaneyim 2

Kıyamet filmleri veya zombi filmleri çoğunlukla aynı türde senaryolara sahip. İnsanlara veya dünyaya kötü şeyler olur daha sonra bir grup insan bir araya gelir ve hayatta kalmaya çalışır. Sanırım bu hikaye dışında çok fazla kıyamet filmi izlememişizdir. İşte Ben Efsaneyim hikayesiyle de diğer filmlerden sıyrılıyor.

Düşünün bir dönem milyarların yaşadığı koskaca gezegende köpeğiniz ile beraber yalnız olduğunuzu düşünüyorsunuz. Hatta belki konuşmayı belki de insan ilişkilerini unutmamak için yalnızlıktan cansız mankenlerle konuşuyor, uçak gemisi üzerinde golf oynuyor ve şehrin ortasında gezen aslanlarla yaşıyorsunuz. Geceleri birer avcı, gündüzleri ise virüs tedavi etmeye çalışan bir doktor. Ne macera ama!

Ben Efsaneyim 2 filmi gelecek mi?

ben efsaneyim 2, i am legend, will smith

İlk filmin büyük başarısının ardından hayranları hemen 2. film için beklemeye başladılar. Bu bekleyiş tam 12 yıl sürdü. Gişede iyi bir iş çıkartmış olmasına rağmen Ben Efsaneyim 2 devam filmi hiç çekilmedi. Ancak son dönemde filmin yönetmeni konuyla ilgili yorumlar yaptı. Ancak bu hayranların beklediği tarzda bir yorum olmadı.

Filmin yönetmeni Francis Lawrence yaptığı açıklamada dünyadaki son adamın hikayesini anlattıklarını ve onun da filmin sonunda öldüğünü ve bu yüzden bir daha bunu yapamayacaklarını belirtti. Aslında yönetmenin demek istediği temelinde Robert Neville karakterinin filmde öldüğü ve geri gelmesinin mümkün olmadığı.

Francis Lawrence, Ben Efsaneyim 2 için konuştu:

i am legend, ben efsaneyim, ben efsaneyim 2

Lawrence açıklamalarına şöyle devam etti; “Sadece prequel yapmak zorunda hissettim(Ben Efsaneyim 2 için). Bu temelde genel olarak buluşma yapıyorduk. Ve onu(Robert Neville) takip eden veya içine alan bir şey yok. Ya da bunun için saçma sapan bir şey yapacaksınız. Düşünün bilim adamları onun DNA’sını almış ve yeniden canlandırmış. Bu gerçekten aptalca olurdu.”

Prequel bir filmin veya kitabın içerisinde yer alan hikayenin öncesini veya sonrasını anlatmak anlamında kullanılıyor. Yani örneğin eğer Ben Efsaneyim devamı çıkarsa, bu filmde dünyanın başına neler geldiği anlatılabilir veya kahramanımız öldükten sonra dünyada aslında neler oluyor gibi farklı hikayelerin anlatılması.

Filmin yönetmeni aslında bu kadar net konuştu. Bu nedenle hayranların bir süre daha Ben Efsaneyim devamı için Will Smith’i beklemeleri hayal ürünü olacak. Filmin yönetmeninin de söylediği gibi devam filmi çıkarsa bu film hakkında farklı bir konuyu anlatacak. Ancak hayranların yorumlarına bakılırsa, onlar buna bile razı.

Ben Efsaneyim hakkında muhtemelen bilinmeyen detaylar:

Will Smith’in kızı da filmde rol almıştı:

will smith filmleri, will smith kızı

I Am Legend izleyenler filmdeki flashback sahnelerini hatırlarlar. İşte bu sahnelerde Will Smith ve kızı Willow Smith gerçek hayatta da olduğu gibi baba kızı canlandırdılar.

Yaratıklar ilk önce makyaj ile yapılmaya çalışıldı:

ben efsaneyim, ben efsaneyim 2, i am legend

Filmde geceleri korku saçan yaratıklarımız önce kireç taşının da kullanıldığı bir makyaj modeli ile yaratılmaya çalışılmış.Ancak filmin yönetmeni Lawrence, bunun iyi bir fikir olmadığına karar vererek daha sonra bilgisayar ortamında hazırlanmışlar.

Filmin aslında bir de alternatif sonu var:

Filmin yapımcısı Warner, hepimizi derinden yaralayan filmin mevcut sonu dışında bir de alternatif bir son çekti. Bu sonra Robert’in üzerinde tedavi çalışmaları yaptığı deneyin, aslında enfekte olmuş bir kadını kurtarmaya çalıştığı sahneler çekildi ve hatta yayımlandı. Bu alternatif sonda Will Smith de yaşıyor.

Will Smith filmdeki köpeği sahiplenmek istedi:

ben efsaneyim 2

Bildiğiniz gibi Will Smith neredeyse tüm film boyunca sadık dostu Sam ile aynı sahneleri paylaşıyor. Filmde Sam’i birkaç köpek canlandırdı. Will Smith de Abbey ismindeki bu köpeklerden birini sahiplenmek istedi. Ancak antrenörü buna izin vermedi ve Smith eli boş döndü.

Sadece bir köprü çöküşü için 5 milyon dolar harcamak:

i am legend, ben efsaneyim

Filmdeki flashback sahnelerinin birtinde Brooklyn Köprüsü’nün çöküşünü izliyorduk. İşte bu köprü sahnesi tam 5 milyon dolara çekildi. 14 devlet kurumu, 250 mürettebat, 1000 figüran ve 160 Ulusal Muhafız bu sahnede yer aldı. Sahnenin çekimi ise tam 6 gece sürdü.

Ağzını sıkı tutamayan Will Smith:

will smith filmleri, ben efsaneyim

Film vizyona girmeden önce tanıtımı için Japonya’ya giden Will Smith, buradaki gazetecilerle yaptığı röportajlar sırasında yanlışlıkla filmin sonunu ağzından kaçırdı. Smith daha sonra gazetecilerden film vizyona girene kadar bunu saklamalarını istedi. 

Enfektelerin çığlıklarını bir şarkıcı yaptı:

mike patton, ben efsaneyim, i am legend

Geceleri korku salan enfektelerin ürpertici çığlıklarını hatırlayanlar vardır. İşte bu çığlıkları Faith No More’un solisti Mike Patton seslendirdi. Doğru bir seçim olduğu filmde de görülüyor.

Şimdilik henüz netleşen bir şey olmasa da uzun zamandır beklenen ve zaman zaman da projelendirilen Ben Efsaneyim 2 filminin en azından şu yakın dönemde çıkması pek mümkün görülmüyor. Yeni film çıksa da farklı bir konuyu ele alacak ve Will Smith olmayacak. Ancak yönetmen böyle dese de film yapım şirketleri her zaman ters köşe yapabilir. Bize bir süre daha bekleme yolu göründü.

86
16
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
86
16
7
4
3