Bilim İnsanlarından Anında İdrar Tahlili Yapan Akıllı Tuvalet

9
3
2
0
0
ABD'den bilim insanları, yeni bir akıllı tuvalet üzerinde çalışıyorlar. Bu akıllı tuvalet, idrarı yapıldığı anda ölçüm cihazlarına gönderiyor ve bu sayede idrarla ilgili testler anında yapılabiliyor. Bilim insanlarının yeni akıllı tuvaleti, üç ay içerisinde hazır olacak.

Akıllı teknolojiler artık hayatımızın her alanında. Öyle ki kullandığımız telefonlardan evlerimize kadar her yer akıllı cihazlarla dolu ve bu cihazlar hayatımızı ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Ancak elbette bilim insanları, yeni akıllı cihazlar üretmek için çalışmalarını sürdürüyorlar ve şu sıralar, bir akıllı tuvalet üzerinde çalışıyorlar.

Wisconsin-Madison Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları tarafından geliştirilen akıllı tuvalet, detaylı bir idrar testi yapabiliyor. Bu tuvalet sayesinde insanlar, idrarlarını yaptıkları anda detaylı bir sonuç raporu görüntüleyebilecekler. Bu raporda, idrardaki bazı besin maddeleri ve bileşikleri açıkça gösterilebilecek.

akıllı tuvalet

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan projenin önemli isimlerinden Ben Anderson, bu akıllı tuvaletin ön kısmında bir toplayıcı bölgenin olduğunu ve bu bölgenin idrar örneğini borular yardımıyla spektometreye ilettiğini söyledi. Böylelikle idrar, yapıldığı andan itibaren bu borular aracılığıyla spektometreye ulaşacak ve ardından da gerekli ölçümler yapılacak.

Bilim insanlarının geliştirmekte olduğu bu akıllı tuvalet, daha çok hastane veya adli kurumlarda kullanılacak. Doktorlar böylelikle bir hastanın idrarındaki kafein veya alkol gibi maddelerin analizini otomatik olarak detaylıca inceleyebilecekler. Anderson, hastaların idrarının tamamını bu tuvalete yapmaları durumunda sonuçların çok daha anlamlı olacağını ve bu sayede daha kesin teşhislerin koyulabileceğini ifade etti.

Bilim insanları, bu akıllı tuvalet üzerinde hala çalışıyorlar. Ürünün tamamlandıktan sonraki işlevsel versiyonu 3 ay içerisinde hazırlanacak. İşlevsel prototipin tamamlanmasının ardından bu akıllı tuvalet, önümüzdeki yıl çeşitli ölçümlerde kullanılmaya başlayacak.

Kaynak : https://local12.com/news/nation-world/scientist-developing-smart-toilet-to-analyze-urine-cincinnati
9
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
0
0