Yılın Bilim Kurgu Filmi Olacak Dune'un Afişleri Yayınlandı

22
7
2
1
0
Empire Magazine dergisi, bu yılın merakla beklenen bilim kurgu filmi Dune'a ilk bakış atmamızı sağlayacak afişler yayınladı. Yönetmen koltuğunda bilim kurgu filmlerinin usta ismi Denis Villeneuve'nin oturduğu Dune, önümüzdeki aylarda vizyona girecek.

2016 yılında vizyona giren Arrival ve ertesi sene gelen Blade Runner 2049 yapımlarıyla bilim kurgu türünde oldukça başarılı işlere imza atan Kanadalı ünlü yönetmen Denis Villeneuve'nin imzasını taşıyan iddialı bilim kurgu filmi Dune için afişler yayınlandı.

Bu yılın en çok beklenen bilim kurgu filmi olan Dune'un vizyon tarihine yalnızca birkaç ay kalmasına rağmen şimdiye kadar herhangi bir teaser ya da fragman paylaşılmamıştı. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir paylaşım yapan dağıtıcı firma Warner Bros. ise Dune fragmanının 9 Eylül tarihinde yayınlanacağını duyurmuştu. Fragman için biraz daha beklememiz gerektiğinden şimdilik yayınlanan bu afişlerle yetinmemiz gerekiyor.

Dune nasıl bir film?

Dune

Frank Herbert'ün 1965 tarihli romanından uyarlanan ve 1984'te sinemaya giren aynı adlı filmin yeni bir versiyonu olacak Dune filminde, evrenin ileriki zamanlarında insan ömrünü uzatan ve uzay yolculuğuna yardımcı olan 'baharat' adı verilen madde, evrende yerli halkın "Dune" adını verdiği Arrakis adındaki gezegenden çıkmaktadır. Bu kaynağı elde etmek isteyen rakip hanedan ailesi Harkonen, çöl gezegeni Arrakis'i yöneten Paul ve ailesine komplo kurar.

Atreides Evi'ne karşı düzenlenen komplodan sağ çıkan Paul ve annesi Jessica, yaşam koşullarının çok zor olduğu Arrakis çöllerine kaçarlar ve gezegenin yerli halkı olan Fremenlerle yaşamaya başlarlar. Fremen efsanelerinin baş rahibesi ve dış dünyalı kurtarıcı olarak görülen Paul bir Fremen olur ve Muad'Dib adını alır. Daha sonrasında Fremenleri örgütleyerek Arrakis gezegenini tekrardan ele geçiren ve babasının intikamını alan Paul'un hikayesi aslında daha yeni başlamaktadır.

Dune

Oyuncu kadrosunda Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac ve Josh Brolin gibi birçok ünlü ismin yer aldığı bilim kurgu türündeki filmin önümüzdeki 18 Aralık'ta beyaz perdede izleyici karşısına çıkması bekleniyor.

Kaynak : https://www.empireonline.com/movies/news/empire-dune-world-exclusive-covers-revealed/
22
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
7
2
1
0