Sanat Dijitalleşiyor: Binance, da Vinci, van Gogh Gibi Unutulmaz İsimlerin Eserlerini NFT Olarak Satışa Çıkaracak

14
5
1
0
0
Binance, State Hermitage isimli müze ile NFT'ler için bir iş birliği yaptı. Borsa, bu iş birliği kapsamında dünyanın en ünlü portrelerini benzersiz token haline getirerek, açık artırma usulü ile satışa sunacak. Portreler, sonbaharda Binance'in NFT pazarına eklenmeye başlayacak.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, bundan kısa bir süre önce kendi NFT pazarını açtığını duyurmuştu. Bu pazarı daha fazla kullanıcıya ulaştırmak ve NFT'nin aslında ne kadar önemli olduğunu göstermek isteyen şirket, yeni bir karar aldığını açıkladı. Şirket, aldığı bu karar neticesinde dünyanın en bilindik portrelerini NFT haline getirdikten sonra satışa çıkaracak.

Binance, aldığı bu kararı Saint Petersburg'da bulunan State Hermitage isimli müze ile hayata geçirecek. Yapılacak çalışmalar ile Leonardo da Vinci ve Vincent van Gogh gibi dünyaca ünlü ressamların çalışmaları, benzersiz token haline getirilecek. Daha sonra bu NFT'ler, açık artırma usulü ile satışa çıkarılacak. Tüm Binance kullanıcıları, bu açık artırmalara katılabilecek.

Dünyaca ünlü portrelerin ikişer kopyası oluşturulacak

Son Akşam Yemeği

Leonardo da Vinci'nin "Son Akşam Yemeği" isimli tablosu.

Binance tarafından yapılan açıklamalara göre Son Akşam Yemeği gibi en bilindik portrelerin NFT'leri, ikişer kopya olarak oluşturulacak. Bu kopyalardan bir tanesi açık artırmayla yeni sahibine verilecek. Diğeri ise State Hermitage'in veritabanına eklenecek. Ayrıca satılan her NFT; müzenin müdürü olarak görev yapmakta olan Mikhail Piotrovsky tarafından dijital olarak imzalanacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mikhail Piotrovsky, NFT'nin sanat dünyası için çok önemli bir yenilik olduğunu ve State Hermitage Müzesi olarak bu yeniliğin peşinden gitmek istediklerini açıkladı. Binance'in NFT'lerden sorumlu bir numaralı ismi Helen Hai ise dünyanın en büyük müzelerinden bir tanesiyle böyle bir iş birliği yapmanın, giderek dijitalleşen yaşam için çok önemli olduğunu söyledi. Dünyaca ünlü portreler, sonbahar mevsiminde Binance'in NFT pazarına eklenecek.

Kaynak : https://cointelegraph.com/news/binance-and-russian-museum-to-tokenize-da-vinci-and-van-gogh-paintings
14
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
5
1
0
0