Kripto Para Hırsızları, Yalova Belediyesi'nden Fidye Olarak Bitcoin İstedi

37
4
3
3
1
Bilgisayar korsanları, 30 Ağustos tarihinde Yalova Belediyesi'ne siber saldırı düzenledi. Fidye odaklı yapılan saldırıda belediyeden Bitcoin istendiği ortaya çıktı. Saldırıdan kaç kişinin etkilendiği ve saldırının nasıl püskürtüldüğü şu an için bilinmiyor.

Popüler yatırım araçlarından bir tanesi olan Bitcoin, bilgisayar korsanlarının gözdesi olmuş durumda. Hemen her gün bir yerlerden gelen siber saldırı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bilgisayar korsanlarının bu seferki hedefi, Yalova Belediyesi oldu.

Bilgisayar korsanlarının düzenlediği saldırı, fidye amaçlı gerçekleştirildi. Yalova Belediyesi, siber saldırının 30 Ağustos'ta gerçekleştirildiğini açıkladı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na verilen bilgilerde, dışarıya veri sızıntısının yaşanmadığı aktarıldı.

Bitcoin

Yalova Belediyesi'nin açıklamalarına göre bilgisayar korsanları, 30 Ağustos gecesi başlattıkları saldırıyı sabah saatlerine kadar devam ettirmişler. Erişilen sunucularda çalışanların, kullanıcıların ve müşterilerin kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin, saldırı sırasında etkilenen veriler arasında olduğu açıklandı. 

Şu an için kaç kişinin bu saldırıdan etkilendiği bilinmiyor. Ayrıca Yalova Belediyesi'nin saldırıyı nasıl püskürttüğü de meçhul. Belediye, saldırganlara fidye verip vermediklerine dair bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak : https://uzmancoin.com/kripto-para-fidye-yalova/
37
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
37
4
3
3
1