Call of Duty Mobile PC’de Nasıl Oynanır?

94
31
9
6
0
Call of Duty Mobile, 1 Ekim 2019’da resmen çıkışını yaptı ve ilk günden binlerce oyuncu kazandı. Tabii oyun Tencent Games’in olduğu için aynı PUBG Mobile gibi Call of Duty Mobile’ı da PC’den emülatör ile oynayabiliyorsunuz. Peki bunu nasıl yapabiliyorsunuz? Cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.

PUBG Mobile’ın da geliştiricisi olan Tencent Games’in geliştirdiği yeni Call of Duty Mobile, 1 Ekim 2019 tarihiyle birlikte Google Play Store ve Apple Store’da ücretsiz olarak yerini aldı. Çıkışıyla birlikte aniden binlerce oyuncu kazanmayı başaran Call of Duty Mobile, PUBG Mobile’ı bile tahtından edebilecek potansiyele sahip gibi görünüyor.

Call of Duty Mobile’ı Android veya iOS cihazınıza indirdiğinizde karşınıza PUBG Mobile’dan çok farklı bir arayüz geliyor. Oyunda bulunan farklı oyun modlarından ve PUBG Mobile ile farklılıklarından daha sonra bahsedeceğiz.

PUBG Mobile’dan da bildiğiniz üzere, Tencent Games’in resmi PC emülatörü sayesinde PUBG Mobile’ı PC’de de oynayabiliyorsunuz. Peki Call of Duty Mobile PC’de nasıl oynanır? Yapmanız gerekenler nelerdir? Bilgisayarınıza bir şey kurmanız gerekiyor mu? Bütün bu soruları aşağıda detaylıca açıklıyoruz.

Call of Duty Mobile nereden oynanır?

Call of Duty Mobile, Tencent Games’in diğer oyunları gibi akıllı telefonlar için tasarlandı. Call of Duty Mobile’ı oynayabilmek için orta-üst segment bir akıllı telefona ihtiyacınız var, aksi takdirde oyununuzda donmalar ve gecikmeler hissetmeniz mümkün. Oyunun grafikleri her ne kadar üst düzey telefonlarda göz alıcı görünecek şekilde tasarlanmışsa da orta segment telefonlarda da oynanabilir düzeyde grafiklere sahip.

Call of Duty Mobile’ı oynayabilmek için bir Android ya da iOS cihaza sahip olmanız gerek. Android akıllı telefonunuzdan Google Play Store aracılığıyla ya da iOS cihazınızdan App Store’a girerek bu Call of Duty Mobile yazarak aratıp indirmeniz yeterli olacaktır.

call of duty moblie apk

Call of Duty Mobile Android ve iOS indir:

Call of Duty Mobile’ı emülatör ile oynamak için yapmanız gereken ise çok basit. Birazdan anlatacağımız şekilde Tencent PC emülatörü ile Call of Duty Mobile’ı PC’nizde kolaylıkla oynayabileceksiniz.

Call of Duty Mobile PC’de nasıl oynanır? - Call of Duty Mobile emülatör kurulumu:

  • Buradan Tencent Game Buddy’yi, yani Call of Duty Mobile emülatörünü indirin,
  • Ardından indirdiğiniz dosyaya tıklayın,
  • Daha sonra emülatörü yüklemek istediğiniz dosya dizinini değiştirmek için "Customize" kısmına tıklayın
  • Yüklenecek diski değiştirmek istemezseniz direkt olarak ‘Install’ tuşuna basın,
  • Yüklenmesi için kısa bir süre bekleyin,
  • Ardından gelen "Start" tuşuna basın,
  • Program açıldıktan sonra "Oyun Merkezi" kısmına gelerek oradan "Recommend" (önerilenler) bölümünün altında Call of Duty Mobile’a tıklayın,
  • Sağ alttaki "Yükle" tuşuna basın,
  • Oyunun indirilme süresi internet hızınıza göre değişken olacaktır.

call of duty mobile pc indir

Call of Duty Mobile PC sistem gereksinimleri:

  • İşlemci: Intel Core i3 550 3,20 gHz
  • Ekran kartı: Intel HD Graphics 4000
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 3 GB

Call of Duty Mobile akıllı telefon sistem gereksinimleri: 

Android:

  • Minimum Snapdragon 625 veya Adreno 506 ve 3 GB RAM içeren bir akıllı telefonda oyunu 30 FPS hızında oynayabilirsiniz.
  • Daha iyi bir performans istiyorsanız daha güncel bir Android cihazı edinmek isteyebilirsiniz.
  • Depolama: 2,6 GB

iOS:

  • Call of Duty Mobile, iPhone 6 ve daha yeni iOS cihazlarını deskliyor (30 PFS)
  • 60 FPS ve daha iyi grafikler istiyorsanız minimum iPhone 7 veya üstü bir cihaza sahip olmanız gerek,
  • Depolama: 2,6 GB

Call of Duty Mobile ile oyuncuları neler bekliyor? 

Call of Duty Mobile, yıllardır süre gelen efsane Call of Duty serisinin mobil için yeniden dizayn edilmiş ve oyunculara sunulmuş hali. Oyunda oynaması birbirinden eğlenceli birçok oyun modu bulunuyor. Bu oyun modlarından önce ilk olarak, oyunun ana menüsünde nelerin olduğundan bahsedelim:

Ana menü:

call of duty mobile oyna

Oyuna ilk giriş yaptığımızda bizi sağ tarafta oyun modlarının olduğu bir arayüz karşılıyor. Burada oyunda yer alan çeşitli oyun modlarından birini seçip girebilir, teçhizatınızı düzenleyebilir, klanınızla iletişime geçebilir, oyun içi bildirimlerinizi kontrol edebilir ve ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Ayrıca mağaza kısmından oyun içi alışveriş de yapabilirsiniz. Oyun modlarına gelecek olursak:

Call of Duty Mobile oyun modları:

Battle Royale:

call of duty mobile battle royale

Battle royale modu, PUBG Mobile'dan tanıdığımız bir mod. Battle royale modunda toplamda 100 kişilik bir haritada (şimdilik botlarla dolu) loot yapıp, teçhizatınızı toplayıp, önünüze geleni vurup en son hayatta kalan olmaya çalışıyorsunuz. Battle royale modu için şu anda sadece bir adet harita bulunmakta.

call of duty mobile apk

Battle royale oyun modunu oynadıkça elde ettiğiniz tecrübe puanlarıyla birlikte kendinize paraşüt, özellik, ekipman kamuflajları gibi birçok özelleştirme seçeneğine sahip olabiliyorsunuz.

Çok oyunculu:

call of duty mobile hile

Çok oyunculu oyun modu, Call of Duty Mobile'ı Call of Duty Mobile yapan şey diyebiliriz. Burada birbirinden farklı gerçek Call of Duty Multiplayer oyun modlarıyla eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Oyun modlarından şöyle bir bahsedecek olursak; Cephe hattı modunda 5'e 5 takımlar halinde ilk önce 50 öldürmeye ulaşan taraf olmaya çalışıyorsunuz.

Takım ölüm maçı ise belirlenen süre içerisinde öldürerek en çok skor toplayan kişi olmaya çalıştığınız klasik bir oyun modu. Hakimiyet modunda ise Battlefield serisinden aşina olduğumuz 'Capture the Point' ya da türkçe karşılığıyla 'Bayrak kapmaca' mantığının aynısı işliyor. Ara ve yok et modunda ise düşmanın istihbaratını bulup yok etmeye çalışıyorsunuz.

call of duty mobile android

Çok oyunculu modunda, Call of Duty'nin PC ve konsol sürümlerinden aşina olduğumuz yadigar haritalar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Nuketown:

call of duty mobile battle royale

Ayrıca bu oyun modunda da aynı Battle royale modundaki gibi teçhizatınızı, elde ettiğiniz başarımlarla birlikte yükselttiğiniz tecrübe puanlarıyla geliştirebiliyorsunuz:

call of duty mobile android oyun club

Zombi modu:

Call of Duty Mobile'da henüz bu mod yok, çok yakında geleceği söyleniyor. Ancak eğer internet kafe duayeni iseniz az çok CoD: Black Ops zombi modunu biliyorsunuzdur :) Bu modda üssünüzü zombi sürülerinden koruyarak sonuna kadar hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Bu sırada üssünüzü ve silahlarınızı güçlendirebiliyorsunuz.

Oyun içi görüntüler:

call of duty mobile gereksinim

Her ne kadar oyunun grafik kalitesi, editörümüzün cihazında 'Alçak' olarak belirlenmişse de görebildiğiniz gibi hiç göz yormayan oldukça yumuşak ve akıcı bir oynanış sağlayan grafiklere sahip. Ancak belirttiğimiz gibi oyunu en iyi şartlarda oynayabilmek için orta-üst segment bir telefon şart.

call of duty mobile nasıl oynanır

Oyunun oynanışı da bir hayli keyifli diyebiliriz. Aynı Call of Duty PC veya konsollardaki gibi animasyonlara sahip oyunda nişan alma, hareket etme, zıplama, koşarken kayma ve ateş etme gibi eylemlere kısa sürede adapte olabiliyor ve oyundan zevk alarak oynayabiliyorsunuz.

call of duty mobile pc

Call of Duty Mobile’ın PUBG Mobile’dan ne farkı var? 

cod mobile vs pubg mobile

PUBG Mobile her ne kadar uzun süredir faaliyette olsa da oyuncuların daha fazla PUBG Mobile’ı tahtında tutma niyetinde olmadığı aşikar zira Call of Duty Mobile’ın gelişiyle birlikte neredeyse bütün oyuncular (hileciler dahil) Call of Duty Mobile’a geçiş yaptılar.

Peki bunun nedeni nedir? Öncelikle Call of Duty Mobile, oyuncuların yıllardır aşina olduğu bir oyun yapısını mobile olabileceğinin en iyisi şeklinde entegre etmiş. Gerek kontroller gerek grafikler olsun oyun kendini sıkmadan oynatıyor. Şu an ufak tefek hatalar olsa da kısa zamanda giderileceğini düşünüyoruz.

Oyunun PUBG Mobile’dan farklı olarak Çok oyunculu modu bulunuyor, zaten daha önce de bahsettiğimiz gibi Call of Duty Mobile’ı Call of Duty Mobile yapan şey bu. PUBG sadece bir konsept üzerine odaklanıyorken, bu oyunda birbirinden farklı oyun modlarında sıkılmadan saatler geçirebiliyorsunuz.

call of duty mobile taktikleri

Battle Royale moduna gelecek olursak, bu modda da iki oyun birbirinden çok farklı konseptlere sahip. Call of Duty’nin doğası gereği oyunda üzerine ağır makineli silah monte edilmiş kamyonetleri ve helikopterleri kullanabiliyorsunuz. PUBG’de ise Toros, UAZ, Buggy veya motosiklet seçenekleriniz bulunuyor.

cod mobile helikopter

PUBG’deki loot sistemi daha kısıtlı loot yapmanıza izin verirken, Call of Duty Mobile’da böyle bir derdiniz yok zira her mermi çeşidi için, her iyileştirme aracı için ve her silah eklentisi için ayrı bir bölmeniz bulunuyor ve bu bölmeleri doldurmadan oyunu bile tamamlayabiliyorsunuz.

Tabii ikisini birbiriyle karşılaştırmak, birini övüp birini gömmek mantıksız olur zira iki oyunun da Tencent Games’e ait olduğunu biliyoruz :) Call of Duty Mobile’ı PC’nizde oynarken aynı zamanda Webtekno’yu takipte kalmayı unutmayın.

94
31
9
6
0
Emoji İle Tepki Ver
94
31
9
6
0