Hiroşima'ya Atılandan 3333 Kat Güçlü Olan 'Çar Bombası'nın Patlama Görüntüleri Paylaşıldı [Video]

229
30
29
25
14
Rusya, 1961 yılında patlatılan Çar Bombası'nın patlama anına dair yeni görüntüler paylaştı. 59 yıl sonra paylaşılan görüntülerde, hidrojen temelli bombanın ne kadar güçlü bir etkiye sahip olduğu görülebiliyor. Dünyanın en büyük nükleer bomba patlaması olarak kabul edilen patlamanın görüntüleri oldukça ürkütücü.

Sovyetler Birliği'nin tarihe geçen isimlerinden bir tanesi olan Nikita Kruşçev, 1961 yılında yetkililere "Çar" olarak isimlendirilen bir nükleer bomba üretilmesi emrini vermişti. "AN602" koduna sahip olan bu bomba, Dünya üzerinde bugüne dek üretilmiş ve patlatılmış olan en büyük nükleer bomba olarak tarihe geçmişti. Rus yetkililer, patlamadan 59 yıl sonra bu patlamanın yeni görüntülerini paylaştı.

Bir hidrojen bombası olarak karşımıza çıkan AN602, görülmemiş bir etkiye sahipti. Ayrıca Rus yetkililer, Çar Bombası'nın Hiroşima'ya atılan atom bombasından tam 3333 kat daha büyük olduğunu açıklamışlardı. Zaten Rus yetkililer tarafından paylaşılan yeni görüntüler de Çar Bombası'nın ne kadar güçlü olduğunu anlamaya yetiyor.

Çar Bombası

Yapılan açıklamalara göre Çar Bombası, 50 megaton TNT eşdeğerine sahip. Yani bu büyüklükteki bir bomba, savaşlarda kullanılması durumunda bugüne kadarki en büyük kitlesel imhayı yapabilecek düzeyde. Rus yetkililer, patlamadan sonra ortaya çıkan mantar bulutunun 69 bin metre yükseldiğini ifade ediyorlar. Bu yüksekliği bir yolcu uçağının irtifasından 6 kat yüksek olduğunu unutmamak gerekiyor.

Rusya'nın Çar Bombası'nı patlattıktan 59 yıl sonra bu görüntüleri neden paylaştığına dair bir açıklama yapılmadı. Bombanın hazırlanış sürecinin de görüldüğü videoda, bombayı atan pilotların patlama noktasından 130 kilometre uzakta bu görüntüleri elde ettiği vurgulanıyor. Dilerseniz artık sizleri, tarihin en büyük atom bombalarından bir tanesi olan Çar Bombası'nın patladığı o anlarla baş başa bırakalım.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-53948750
229
30
29
25
14
Emoji İle Tepki Ver
229
30
29
25
14