Çiftlik Bank Mağduru: Beni Sanatçıların Destek Olması Kandırdı

55
14
6
2
1
Büyük miktarda parayla ortadan kaybolan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın firari olduğu Çiftlik Bank Davası’nda ikinci duruşma devam ediyor. Mağdurlardan biri, sanatçıların verdiği destek nedeniyle Çiftlik Bank’a güvendiğini söyledi.

Çiftlik Bank, son yıllarda ülkemizin en çok konuştuğu dolandırıcılık vakaları arasında yer alıyor. Mehmet Aydın tarafından kurulan Çiftlik Bank, bir süre çalışmalarına devam ettikten sonra kapandı. Firmanın kurucusu Mehmet Aydın firar etti. Çiftlik Bank Davası, 48 kişinin yargılandığı bir dava olarak başladı.

Mağdurlardan Emsal Akhan, 24 bin TL'sini kaptırdığını söyleyerek  "İnandığımız, güvendiğimiz sanatçıların onlara destek verdiğini görünce bizler de bir güven almış olduk. Kandık" dedi.

Çiftlik Bank davasında yargılanan yöneticilerden 11’i tutuklu halde bulunuyor. İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya 11 tutuklu ve avukatları katıldı. Çok sayıda mağdur da mahkemeye geldi.

Duruşma öncesi adliye önünde konuşan Emsal Akhan, "5 bin 800 TL kadar bir miktarını bir buçuk ay kadar süre içerisinde peyderpey aldım. Ondan sonra zaten patlak verdi" dedi.

Akhan, "Eşimiz, dostumuz, çevremizdeki arkadaşlarımız girmişler sistemin içerisine. Onlarla görüş alışverişi yaptık. Sonra şarküterilere gittim baktım. Oradaki arkadaşlara sordum. 'Sıkıntı olur mu' diye sordum. 'Olmaz' dediler. Güven verdiler. Sosyal medyadan açılış programları, Konya'da, Bursa'da, Tekirdağ'daki açılışlarını izledik. Güven verdi. Basından, reklamlar, sanatçı arkadaşların, inandığımız, güvendiğimiz sanatçıların da onlara destek verdiğini görünce bizler de bir güven almış olduk. Kandık" ifadelerini kullandı.

Akhan, sistemden 5 bin TL aldığını, onun da çektiği paranın faizine gittiğini söyledi. Pişman olduğunu söyleyen vatandaş, bir daha böyle bir işe girişmeyeceğini ve insanlara da böyle organizasyonlara katılmamalarını söyledi. Akhan, “Zaten adamlar kesesini doldurmuşlar, alt yapıyı oluşturmuşlar, yapacağını yapmışlar. Posası da bize kaldı.” dedi.

Mağdurlardan bir diğeri olan Derya Köse ise "10'dan fazla arkadaşım mağdur. Sistem devam ettiği sürece paralarını ikiye katlayacaklarını vaat ettiler. 50 bin TL yatırıp, 5 bin TL alan da var, 30 bin TL alan da var" dedi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201905131039031834-ciftlik-bank-magduru-sanatcilarin-destek-verdigini-gorunce-kandik/
55
14
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
55
14
6
2
1