Yasak Ağır Geldi: Çinli Kripto Madenciler, Ekran Kartlarını İkinci Elde Yok Fiyatına Satmaya Başladı

110
24
6
5
1
Çin hükümetinin kripto para madenciliğini yasaklaması, ülkedeki madencileri harekete geçirdi. Çin'deki ikinci el ürün satış platformlarında satılan ekran kartlarının sayısında patlamalar yaşanırken fiyatlar da dibi gördü. Çin'de şu sıralar, 2.400 lira karşılığında RTX 3060 satın almak mümkün.

Çin hükümeti, geçtiğimiz haftalarda almış olduğu bir karala kripto madenciliğinin yasaklanacağını açıkladı. Kripto para piyasalarını doğrudan etkileyen bu karar, ülke içerisinde de huzursuzluğa yol açtı. Çin'den gelen son haberler, Çin pazarlarında ikinci el GPU satışlarının patlama yaptığını gözler önüne seriyor. Üstelik en iyi ekran kartları bile şu sıralar çok ucuz fiyatlardan alıcı buluyor.

Çin hükümeti, kripto para madenciliği yapmaya devam eden kişilere ne gibi yaptırımlar uygulanacağına dair bir açıklama yapmamıştı. Ancak yerel yönetimler, elini çabuk tutarak enerji kesintileri yapmaya başladılar. Bunun üzerine işlevsiz hale gelen ekran kartları, başta Alibaba'ya bağlı Xianyu isimli platform olmak üzere pek çok mecra üzerinden satışa çıkarıldı. Görünen o ki Çinli Bitcoin ve Ethereum madencileri, ellerindeki ekran kartlarından bir an önce kurtulmanın peşine düşmüş durumdalar.

Çin'de ikinci elde 2.400 liraya RTX 3060 satılıyor

İkinci el ekran kartı

Ekran kartları, İkinci el satış platformları üzerinde satılan ürünler arasında başı çekmeye başlamış durumda. Üstelik mal sahipleri, bu ekran kartları için oldukça uygun fiyatlar istiyorlar. Örneğin yukarıda, ilana çıkarılmış bir RTX 3060'ı görüyorsunuz. Satıcı, bu ürün için yalnızca 2.400 TL istiyor. Ancak bu ekran kartlarından satın almanız pek de mümkün değil. Çünkü satıcı, yalnızca yüz yüze ve toptan alım yapılmasını istiyor.

İkinci el satış platformlarındaki ilanlar yalnızca yukarıdakinden ibaret değil. Satıcılar, GPU'lardan kurtulmak için fiyat düşürüyor ve hatta ürünlerine reklam vermeye başlamış durumdalar. Üstelik bu indirimler, hiç de azımsanacak durumda değil. Örneğin bir satıcı, satışa çıkardığı ikinci el ekran kartlarının fiyatını yüzde 50 oranında düşürmüş durumda. Çin hükümetinin kararı, kripto para yatırımcılarını bir süre daha etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://koinbulteni.com/cinli-kripto-madencileri-ikinci-el-gpu-satmaya-basladi-103922.html
110
24
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
110
24
6
5
1