Disney+’ın Netflix’e Çok Sağlam Rakip Olacağını Gösteren Özellikleri

50
8
2
2
2
Disney+ ile ilgili olarak D23 Expo’da yapılan açıklama, Netflix ile Disney+’ın çok farklı iş modellerini kullanacağını gösteriyor. Disney+ bazı açılardan çok daha iyiyken bazı açılardan bakıldığında ise adeta ateşle oynuyor.

Disney’in D23 Expo etkinliği devam ediyor. Etkinlikte yapılan açıklamalar ise büyük ilgi uyandırıyor. Şimdiye kadar pek çok Marvel yapımları hakkında haberler, Disney’in yeni yayın servisi hakkında açıklamalar, Marvel dizileri hakkında bilgiler, yeni filmlere dair görseller paylaşıldı. 

Disney+ hakkında yapılan açıklamalar, platformun Netflix’ten fazlasıyla farklı olacağını ortaya koydu. İki taraf arasında sıkı bir rekabet olması beklense de işleyişlerindeki farkın bu kadar bariz olacağı tahmin edilmiyordu. 

Disney+ Netflix’ten çok daha ucuz olacak

disney+

Pek çok bölgede 12 Kasım’da yayın hayatına başlayacak olan Disney+ servisi, ABD’de aylık 6,99 dolar olacak. Yıllık abonelikte fiyatı daha da düşecek. 6,99 dolarlık pakette dört ekranda aynı anda 4K seyretmek mümkün olacak. Benzer seviyedeki Netflix hizmeti ise ABD’de 15,99 dolar olarak ücretlendiriliyor. Disney+ hesaplarının 7 farklı kullanıcıya kadar destekleyeceği de ifade edildi. 

Disney+’ın ABD dışındaki ülkelerde de benzer bir fiyat rekabetine girip girmeyeceği merak ediliyor. Öte yandan hemen her çevrimiçi hizmet platformunun ücretler açısından yerel piyasalara göre yeni fiyatlar belirlediği biliniyor.

Disney+’ta diziler haftalık bölümler halinde yayınlanacak

netflix

Disney+, başlangıçta platforma özel içeriklerle dolup taşmayacak. Bu nedenle de ABD’li eğlence devi müşterilerinin uzun süre platformda kaldığından emin olmayı amaçlıyor. Disney+ yapımları, geleneksel TV yayıncılığından aşina olduğumuz şekilde her hafta bir bölüm olarak yayınlanacak. 

Bu açıdan bakıldığında Netflix’in bir oturuşta dizileri tamamen izletme, bir günde bir sezon yayınlama alışkanlığı ile Disney+’ın karşı karşıya geleceği gözüküyor. Öte yandan Game of Thrones gibi yapımlar da benzer şekilde bölüm bölüm yayınlanmalarına rağmen başarılı oldu. 

Kaynak : https://bgr.com/2019/08/25/disney-plus-vs-netflix-4k-simultaneous-streams-and-binge-watching/
50
8
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
50
8
2
2
2