Android’de Çıkan ‘Downloading do not turn off target’ Ekranı Nedir? İşte Çözümü

58
19
10
8
7
Genellikle Samsung ve Nexus marka akıllı telefonlarda meydana gelen Downloading do not turn off target ekranı hatası ve çözümünü bu içeriğimizde anlattık. Eğer bu sorundan yakınıyorsanız rehberimiz size yardımcı olacaktır.

Android telefonunuzu başlatırken ‘Downloading do not turn off target’ şeklindeki yazıda takılıp kalıyor ve çözüm arıyorsanız doğru yerdesiniz. Downloading do not turn off target hatası genellikle Samsung ve bazı Nexus cihazlarında görülüyor. Birçok kullanıcı telefonlarının birdenbire yeniden başladığını ve siyah bir arka plan üzerinde Downloading do not turn off target yazılı bir ekranda takılı kalmasından şikayetçi.

İlk bakışta bu hata telefonun birkaç dosya indirdikten sonra gitmesi gereken bir mesaj gibi görünüyor ancak çoğu zaman durum böyle olmuyor. Genellikle bu hata donanımınızın yazılımının zarar gördüğü anlamına gelir ancak bu sorunun sebebi sadece bu olmayabilir. Peki Downloading do not turn off target hatası nedir? Nasıl çözülür?

android

Downloading do not turn off target ekranı nedir?

Downloading do not turn off target hatası sadece İndirme Modu’nda meydana gelir. İndirme Modu, Samsung’un kendi cihazlarına özel flashing (Odin) sistemidir ancak bazı Nexus modellerinde de kullanılmıştır. Bu mod genellikle telefonu başlatmaya ya da telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamaya yarar. Eğer özel bir ROM’a sahip Root’lu bir cihazınız varsa başka marka telefonlarda da bu hataya rastlayabilirsiniz.

Bu hatayı çeşitli sebeplerden alabiliyorsunuz ancak kullanıcıların en çok şikayet ettiği sebebi, kullanıcıların telefonu buton kombinasyonu ile kurtarma moduna almaya çalışması. Birçok Nexus ve Samsung cihazında kurtarma moduna gitmek için gerekli tuş kombinasyonu ‘Güç tuşu + Home tuşu + Ses açma tuşu’ şeklindedir.

downloading do not turn off target

Eğer ses açma tuşunu ses kapama tuşu ile karıştırıp ona basarsanız, Kurtarma modu yerine İndirme Modu’na gireceksiniz ve bu da ekranda ‘Downloading do not turn off target’ yazısı belirecek. Eğer yanlış tuş kombinasyonu ile İndirme Modu’na girerseniz çözümü oldukça basit, rehberimizi okuyun. Bu hatanın gerçekleşmesinin bir diğer sebebi ise yazılım hatası.

Downloading do not turn off target hatasının en şatafatlı hali ise telefonunuzun hassas dosyalarına zarar vermeniz durumunda telefonun başarılı bir biçimde başlatılamamasından kaynaklanıyor. Bütün sebeplerden bahsettiğimize göre artık sorunu çözme kısmına geçebiliriz. Aşağıdaki metotları uygulayarak sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz.

Downloading do not turn off target nasıl düzelir, çözümü nedir?

1. İndirme Modu’ndan çıkmak (Sadece Samsung için geçerli)

Eğer İndirme Modu’na yanlışlıkla girdiyseniz çözümü çok kolay. Bu metod Samsung Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S6 ve Galaxy S7 model telefonlarda %100 çalışıyor. Eğer daha ciddi bir sorundan kaynaklanmıyorsa bu hatanın çözümü çok kolay:

  • Telefonunuzun ekranında ‘Downloading do not turn off target’ yazdığından emin olun

downloading do not turn off target

  • Aynı anda güç düğmesi + home düğmesi + ses azaltma düğmesine basılı tutun (Hepsine aynı anda bastığınıza emin olun)
  • Ekran siyaha dönene kadar basmaya devam edin, sonrasında tuşlara basmayı bırakın
  • Eğer telefonunuz otomatik olarak yeniden başlamazsa siz güç tuşuna basıp telefonu başlatmayı deneyin

2. Manuel yeniden başlatmak

Eğer bu sorunu Nexus cihazınızda yaşıyor veya Samsung’da ilk metodu kullanarak başarılı olamadıysanız, kapasitörleri boşaltarak telefonu yeniden başlatmayı deneyin:

  • Telefon kapanana kadar güç tuşuna basın, olmazsa aşağıdaki işlemleri uygulayın
  • Arka kapağı söküp bataryayı çıkarın (Not: Eğer Galaxy S6 veya daha üst bir modele sahipseniz Ses kapama + güç tuşuna 10-20 saniye kadar basılı tutun. Bu telefona ‘simüle edilmiş batarya bağlantısı koparma’ işlemini uygulayacak ve bataryayı aynen fiziken sökmüşsünüz gibi telefon kapanacak)
  • SIM kart ve SD kartınızı çıkartın
  • Batarya çıkmış halde güç tuşuna 20 saniye boyunca basılı tutun. Bu telefonun içinde kalan elektriği dışarı atmasını sağlayacak.
  • Telefonunuza çıkarttığınız bileşenleri geri takın ve yeniden başlatmayı deneyin.

3. Önbelleği silmek

Eğer yukarıdaki iki yöntem Downloading do not turn off target hatasını gidermediyse telefonunuzda bir yazılım hatası olabilir. Bu sorunu çözmek biraz karışık olabiliyor. Eğer bu hata telefonunuzun güncelleme almasından sonra veya yeni bir ROM taktığınızda gerçekleştiyse, önbelleği silmek işe yarayabilir:

  • Telefonunuzu 2. yöntemde bahsettiğimiz gibi kapatın (Batarya sökme işlemi vb.)
  • Ses açma + Home + Güç tuşlarına aynı anda basın ve basılı tutun
  • Cihazınız titreştiğinde ve Kurtarma Ekranı geldiğinde tuşlara basmayı bırakın

downloading do not turn off target

  • Ses kapama tuşuna basarak aşağıya inin ve ‘wipe cache partition’ seçeneğine gelin

downloading do not turn off target

  • Güç tuşuna basıp seçimi onaylayın
  • İşlem tamamlanana kadar bekleyin
  • İşlemin tamamlanmasının ardından yine ses tuşlarını kullanarak ‘reboot system now’ seçeneğine gelip güç tuşuna basın

downloading do not turn off target

Eğer bu sefer de başarılı olamadıysanız son metoda geçelim:

4. Ana sıfırlama yapmak

Eğer bu metotların hiçbiri işe yaramadıysa, telefonunuzu bir tamirciye götürmeden önce geriye son bir seçenek kalıyor. Ana sıfırlama işlemi birlikte SD kartınızda yer alanlar hariç tüm kişisel dosyalarınızı silmek. Ana sıfırlama işlemi Downloading do not turn off target hatasını kesinlikle giderme garantisine sahip olmamakla beraber telefonunuzu bu işlemden önce yedeklemenizi tavsiye ederiz.

  • Telefonunuzun tamamen kapalı olduğundan emin olun. Eğer telefonunuzun güç tuşuna bastığınızda yanıt vermiyorsa 2. yöntemdeki manuel kapatma işlemlerini uygulayın
  • Güç tuşuna basılı tutup telefonu açın
  • İlk ekran geldikten hemen sonra güç tuşunu bırakıp ses kapama tuşuna basılı tutmaya başlayın
  • Telefon yeniden başlatılana kadar ses kapama tuşuna basılı tutmaya devam edin
  • Telefonun sol alt köşesinde Safe Mode (Güvenli Mod) yazısını gördüğünüzde ses kapama tuşunu bırakın

downloading do not turn off target

  • Eğer telefonunuz başarılı bir şekilde güvenli modda başlatıldıysa Ayarlar>Gelişmiş Ayarlar>Yedekleme dizininden telefonunuzu yedekleyin ve telefonunuzu kapatın

downloading do not turn off target

  • Buradan itibaren 3. yöntemdeki adımları uygulayarak kurtarma ekranına gelin
  • Bu sefer wipe cache partition seçeneği yerine wipe data/factory reset seçeneğini işaretleyin

downloading do not turn off target

  • İşlem 15 dakikadan fazla sürebilir, bitmesini bekleyip telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin

Bir Webtekno rehberinin daha sonuna geldik. Eğer yukarıdaki metotların hiçbiri işinize yaramadıysa telefonunuzu kaliteli bir tamirciye götürmenizde fayda var. Eğer telefonunuzun garantisi devam ediyorsa göndermekten çekinmeyin. Bu ve bunun gibi birçok faydalı içerik ve rehber için sitemizi takipte kalın :)

58
19
10
8
7
Emoji İle Tepki Ver
58
19
10
8
7