Dünya’yı Bambaşka Bir Yörüngeye Taşımak Mümkün mü?

36
17
11
8
2
Beş milyar yıl içerisinde güneşin enerjisi tükenecek ve büyük olasılıkla Dünya'yı içine çekecek şekilde genişleyecek. Çözüm olarak Dünya'yı başka bir yörüngeye taşımak mümkün müdür?

Beş milyar yıl içerisinde güneşin enerjisi tükenecek ve büyük olasılıkla Dünya'yı içine çekecek şekilde genişleyecek. Bundan daha acil bir tehdit ise küresel ısınma. Bunlara çözüm olarak Dünyayı daha geniş bir yörüngeye taşıyabiliriz ve ister inanın ister inanmayın bu teoride mümkün.

Elektrikli iticiler

Aslında Dünya’yı zaten yörüngesinden hareket ettiriyorduk. Her bir roket Dünya’yı terk ettiğinde, Dünya’nın yörüngesinin tersi yönünde küçük bir itiş gerçekleşiyor. Şanslıyız ki bu itişin etkisi oldukça küçük.

SpaceX’in Falcon Heavy roketi şu anda en güçlü roket. Dünya’nın yörüngesini Mars’a taşımak için bunun 300.000.000.000 milyar katı bir güce ihtiyacımız var. Bu güçte bir roket için gerekli materyaller de Dünya’nın %85’ini kapsıyor.

Işık

Işığın momentuma sahip olup kütlesi olmamasıyla birlikte, bir ışık kaynağıyla da bunu gerçekleştirebiliriz. Gerekli güç Güneş’ten alınır ve bu sayede Dünya’nın kütlesinde de değişme olmaz. Ancak bunun gerçekleşmesi için 300.000.000 milyar yıl gerekiyor.

Ancak ışık, Dünya’nın yanına yerleştirilmiş bir güneş yelkenlisi ile doğrudan Güneş’ten Dünya’ya da yansıtılabilir. Araştırmacılar, bir milyar yıllık zaman çizelgesindeki yörüngesel değişimi elde etmek için Dünya çapından 19 kat daha büyük bir yansıtıcı diske ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sonuç

Gelecekte dev uzay yapıları veya süper güçlü lazerler inşa etmeyi başarırsak, ışıktan yararlanmak anahtar olabilir. Bunlar uzay araştırmaları için de kullanılabilir.

Fakat teorik olarak mümkün olsa da ve bir gün teknik olarak mümkün olacaksa bile, gezegen yerine canlıları başka gezegenlere taşımak daha mantıklı ve kolay olabilir. Ne de olsa diğer gezegenlerin yüzeyine iniş yapmışlığımız var.

Dünya’yı hareket ettirmenin zorluğu göz önünde bulundurulunca, Mars’ta kolonileşmek, yaşanabilir hale getirmek ve Dünya nüfusunu zaman içinde oraya taşımak daha kolay gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.livescience.com/65535-how-to-move-planet-earth.html
36
17
11
8
2
Emoji İle Tepki Ver
36
17
11
8
2