Fiyatına İnanamayacağınız, Dünyanın En Pahalı Mekanik Kol Saati

66
31
21
9
4
Cenevre bugün, dünyanın en lüks mekanik saat üreticilerinin bir araya geldiği bir açık arttırma etkinliği olan "Only Watch"a ev sahipliği yaptı. Etkinlikte Patek Philippe tarafından üretilen bir saat, dudak uçuklatan bir fiyata satıldı.

Akıllı telefonların gelişmesi ve tüketicilerin akıllı telefonlardan beklentilerinin yükselmesiyle birlikte hayatımıza yeni ürünler girdi. Bu ürünlerden bazıları da akıllı saatler ve akıllı bileklikler. Günümüzde pek çok akıllı saat ve akıllı bileklik var ve bunların hepsi de birbirlerine yakın özelliklere sahipler. Ancak sizlere şimdi bahsedeceğimiz klasik bir kol saati, bu konudaki gerçek kralın kim olduğunu gözler önüne seriyor. 

Kol saatleri genellikle şıklığın ve zenginliğin simgesidir. Ancak akıllı saatlerin gelişmesiyle birlikte klasik kol saatlerinin popülaritesinin düştüğü düşünülüyor. Fakat "Patek Philippe" isimli bir şirket tarafından geliştirilen "Grandmaster Chime Ref. 6300A" isimli bir saat modeli, dünyanın en pahalı kol saati olma unvanına sahip. Bu saatin fiyatı, hiçbir akıllı saatin yetişemeyeceği türden.

Karşınızda Grandmaster Chime 6300A

Grandmaster Chime

Bu saat bugün, Cenevre'de düzenlenen ve dünyanın önde gelen saat markalarının özel parçalarını içeren bir açık arttırma olan "Only Watch" etkinliklerinde sahne aldı. Geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen etkinlik, bugüne dek en yüksek 24 milyon dolarlık bir ödemeyi gözler önüne sermişti. Ancak bugünkü etkinlik, bugüne kadarki tüm rekorları alt üst etti. Yukarıda görmekte olduğunuz bu saat bugün, 31 milyon dolar karşılığında satıldı.

Patek Philippe

Aslına bakacak olursak bu saatte teknolojik bir özellik yok. 31 milyon dolar karşılığında satılan bu saat tamamen paslanmaz çelikten üretilmiş. Saatte temel olarak takvim, gece gündüz gösterici gibi bazı özellikler bulunuyor. Ayrıca bu saatin bir de alarm fonksiyonu bulunuyor ve bu fonksiyon, bugüne dek hiçbir mekanik kol saatinde olmayan bir özelliği bu kol saatine kazandırıyor. 

Bu saatin 31 milyon dolar karşılığında kime satıldığı şu an için bilinmiyor. Ancak bu saatin gelirinin bir kısmının çocukları etkileyen genetik bir hastalık olan "duchenne kas distrofisi" isimli bir hastalıkla ilgili kullanılacağı biliniyor. Bakalım ilerleyen yıllarda Only Watch etkinliği, bu fiyattan daha da yüksek bir mekanik kol saatini ortaya koyabilecek mi?

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/carolbesler/2019/11/09/meet-the-worlds-most-expensive-watch-31-million-patek-philippe-sets-world-record-at-only-watch-auction/#1d2bfe091c87
66
31
21
9
4
Emoji İle Tepki Ver
66
31
21
9
4