Dünyanın Henüz Keşfedilmemiş En Değerli 5 Hazinesi!

41
17
6
5
1
Belki de siz de dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir zamanda erişebileceğiniz gömülü sandıklar hayalindesiniz. 'Oralarda bir yerde bu zor hayattan kurtulmama neden olacak bir şey var!' hissiyatında hiç de yalnız değilsiniz.

Define avcılığı yeni bir meslek değil. Hatta ülkemizde halen bu konuda amatör Facebook grupları, oldukça umutlu ve 'gizli'  WhatsApp grupları cirit atıyor. Maalesef bu tür ekipler altın dedektörleriyle sağda solda debelenirken, dünyanın birçok bölgesinde bulunmayı bekleyen 'gerçek' hazineler var.

Peki siz de hiç bu tip bulunamayan hazinelerin neler olduğunu merak ediyor musunuz? Sizler için en bilindiklerinden 5 tanesini derledik. Hadi, listemize geçelim.

1. Virginia Ailesinin Serveti

Kuzey Amerika'daki sivil savaş esnasında John Singleton Mosby'nin itiraf ettiği kadarıyla çok büyük bir servet bu bölgede yatıyor. Ancak o dönemdeki açıklamalardan beri hiçbir sonuç elde edilmiş dahi değil.

2.  Flor Do Mar'ın Hazinesi

Dönemin en devasa gemilerinden olan Flor Do Mar'ın Malacca'dan dönerken devasa bir hazineye sahip olduğu biliniyor. Buna karşın karaya mı çakıldı, denizin diplerine mi battı hiçbir bilgi yok. Siyam kralından sözü verilen hazinelerle dönen bu geminin akıbeti hiçbir şekilde bilinmiyor.

3. Atahualpa'nın Altınları

İnka hanedanı  Atahualpa, askerleriyle birlikte Cajamarca'yı yakaladığında özgürlükleri karşılığında sahip oldukları hazinelerin tamamını talep ediyordu. Bu talep ölmemek için kabul edildi. Buna karşın İspayon Kral enteresan bir kararla bu hazineyi redderek derin sulara gömdü. Yeri ve akıbeti halen bilinmiyor.

4. Cengiz Han'ın Mezarı

Bu denli büyük kralların ve hanedanların mezarlarının büyük hazinelerle dolu olduğu aşikar. Yüzyıllardır Moğol Kralı Cengiz Han'a dair hazinelerin nerede olduğu delicesine araştırılıyor. En tanıdık teori ise bu mezarın ve hazinenin Onon Nehri kıyılarında olduğu yönündedir.

5. Toplitz'deki Nazi Hazinesi

Nazilerin mahvolup gittiği hiç de makul bir tahmin değil. Bu sanayi devinin, o döneme dair birçok gizli hazine ve varlığa sahip olduğu, bir dönem erişebilmek için bir yerlere saklandığı da açıkça düşünülüyor. Gerçek mi bilinmez ama en yeni dönem hazine miti de bu Toplitz mevzusuna ait.

Kaynak : https://www.ancient-code.com/5-legendary-treasures-that-have-never-been-found/
41
17
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
41
17
6
5
1