Araştırmalara Göre Dünyanın İlk Trilyoner İnsanı Jeff Bezos Olacak

31
14
12
5
2
Comparisun isimli bir işletme kıyaslama şirketi, dünyada ilk kez hangi iş insanının trilyoner olabileceğini araştırdı. Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un 2026 yılında dünyanın ilk trilyoner iş adamı olması mümkün görünüyor.

ABD merkezli, orta ve küçük çaplı işletmeleri kıyaslayan bir şirket olan "Comparisun", dünyanın ilk trilyonerinin kim olabileceğine dair bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmaya göre mal varlığını 1 trilyon dolara çıkarmaya en yakın isim olarak Amazon'un kurucusu Jeff Bezos gösteriliyor.

Bezos, geçtiğimiz dönemlerde yaşanan boşanma olayının ardından, tahmini olarak 38 milyar dolar kaybetti. Ancak bu kayba rağmen Bezos'un mal varlığı, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde yüzde 34 büyüdü. Bezos'un şu anki mal varlığı ise 110 milyar doların üzerinde.

Jeff Bezos

Yapılan araştırmaya göre Jeff Bezos, koşullar bu şekilde ilerlediği takdirde dünyanın ilk trilyoneri olacak. Üstelik Jeff Bezos'un trilyoner olması için ön görülen süre, sadece 7 yıl. Mevcut koşullarda Jeff Bezos, 2026 yılına gelindiğinde dünyanın trilyoner olan ilk insanı olarak tarihe geçebilir. Bezos, trilyoner olduğunda ise 62 yaşına gelmiş olacak.

Comparisun tarafından yapılan araştırma, Bezos'tan sonraki trilyonerin Çin'in en büyük ikinci emlak geliştiricisi olan Evergrande Group'un Başkanı, Xu Jiayin olacak. 2027 yılında trilyoner olması ön görülen Jiayin, trilyoner olduğu yıl 68 yaşında olacak.

Araştırmanın belki de en merak edilen ismi ise elbette Mark Zuckerberg. Dünyanın en büyük sosyal medya platformları olan Facebook ve Instagram'ın, ayrıca dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın da sahibi olan Zuckerberg, dünyanın en genç trilyoneri olabilir. Ancak bu durum, 2036 yılına kadar olmayacak. Zuckerberg'in trilyoner olması için ön görülen süre içerisinde 51 yaşına basmış olacak ve bu da onu, dünyanın en genç trilyoneri yapacak.

Comparisun tarafından yapılan açıklamalara göre bilgisayar sektörünün önemli isimlerinden Microsoft'un kurucusu Bill Gates ise, ne yazık ki trilyoner olamayacak. Gates'in şu an için mal varlığı 105 milyar dolar ancak Microsoft'un yıllık yüzde 5'lik büyümesi, Bill Gates'in trilyoner olmasına yetmeyecek.

Yapılan araştırmaya göre bir gün mutlaka trilyoner olacak kişiler arasında şu isimler bulunuyor: Tencent'in kurucusu ve Genel Başkanı Çinli iş insanı Ma Huateng, Reliance Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hint Mukesh Ambani, "LVMH"nin Genel Başkanı Fransız Bernard Arnault, Microsoft'un eski Genel Müdürü Steve Balmer, Dell şirketinin kurucusu Michael Dell ve Google kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin.

Kaynak : https://www.thenational.ae/business/money/who-will-be-the-world-s-first-trillionaire-1.915472
31
14
12
5
2
Emoji İle Tepki Ver
31
14
12
5
2