Elon Musk'ın Twitter'ı Borçlardan Kurtarmak İçin Milyarlarca Dolar Toplamaya Çalıştığı İddia Edildi: Musk'tan Açıklama Geldi

10
1
1
1
0
Elon Musk'ın Twitter satın alımında oluşan 13 milyar dolarlık borcun bir kısmını ödemek için 3 milyar dolar toplamaya çalıştığı iddia edildi. Musk, bu iddiayı yalanladı.

Elon Musk’ın başa geçmesiyle gündemimizden düşmeyen Twitter, son zamanlarda finansal olarak pek de iyi günlerden geçmiyordu. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Twitter’ın kasım ve aralık aylarında 50 milyon dolar kaybettiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca güncel borcunun 13 milyar dolar olduğu da belirtiliyordu.

İşte bu yüzden Musk, diğer teknoloji şirketlerinde gördüğümüz gibi masrafları azaltacak hamleler yapmaya başlamıştı. Şimdi ise Musk’ın Twitter’ın kötü gidişatıyla ilgili bir hamle daha yapmak istediği ortaya çıktı.

Musk, 13 milyar dolarlık borcun bir kısmını ödemek için 3 milyar dolar toplamaya çalışıyor

Wall Street Journal’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı bir rapora göre Musk, şirketin sürekli olarak maddi açıdan kötüye giden gidişatını durdurmak ve borcunu ödemek için para toplamak istiyor.

Raporda, Musk’ın ekibinin 13 milyar dolarlık borcun bir kısmını geri ödemek için 3 milyar dolarlık kaynak araştırdığı bildirildi. Ayrıca, Musk’ın aralık ayında 3 milyar dolarlık Twitter hissesi satmayı düşündüğü de aktarıldı.

Bu devasa borç, Musk’ın ekim ayında Twitter satın alımını tamamlamak için birkaç bankadan 13 milyar dolar almasının ardından şirkete yüklenmişti.

Musk, iddiayı yalanladı

İddianın ortaya çıkışının ardından kullanıcılar bunun gerçek olup olmadığını Musk’a sordu. Musk ise “Hayırcevabını vererek bunu yalanladı.

Musk, son aylarda Twitter’ı iyice dibe sürükleyen finansal problemler nedeniyle harcamaları en aza indirmeye çalışıyordu. Ünlü milyarder, binlerce çalışanını işten çıkarmanın yanı sıra ofislerinde kira bile ödememişti. Hatta yakın zamanda ofisteki eşyaların açık artırma ile satışa çıkarıldığını bile görmüştük.

 

Kaynak : https://www.wsj.com/articles/elon-musk-explores-raising-up-to-3-billion-to-pay-off-twitter-debt-11674669412
10
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
1
1
0