Elon Musk Twitter'da Kıyım Yapmaya Devam Ediyor: Daha Fazla Çalışan Kovuldu!

14
6
4
2
0
Hâlihazırda 7500 Twitter personelini kovan Elon Musk, şimdi de daha fazla çalışanı işten çıkarmaya başladı. Kaç kişinin kovulduğu henüz bilinmezken, şirketin satış departmanının bu hamleden etkilendiği aktarıldı.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, uzun bir sürecin ardından geçtiğimiz ay Twitter’ın tek sahibi oldu. 51 yaşındaki girişimci başa geçer geçmez de şirkette birçok olay yaşanmaya başladı. Musk, önce Twitter personelinin yarısına denk gelen 7500 çalışanı işten çıkardı. Geçtiğimiz günlerde ise çalışanlara ültimatom niteliği taşıyan bir e-posta gönderdi. ‘Twitter 2.0’a vurgu yaparak şirkette büyük değişikliklerin sinyalini veren milyarder, bu e-postada personele özetle ‘ya çok çalışın ya da gidin’ dedi.

Bu e-postanın ardından ise yüzlerce çalışanın istifa ettiği bilgileri yayılmaya başladı. Ayrıca Musk’ın sabotaj korkusuyla ofisleri kısa süreliğine kapattığını gösteren haberler bile geldi. Teknoloji devinde tüm dünyanın yakından takip bu olaylar yaşanırken şimdi ise Musk’ın şirketteki kıyıma devam ettiği ortaya çıktı.

Elon Musk, daha fazla Twitter çalışanını kovmaya başladı

Bloomberg tarafından aktarılanlara göre Elon Musk, Twitter’da daha fazla çalışanı kovmaya başladı. Konuya yakın kişilere dayandırılan haberde, işten çıkarmalardan etkilenen çalışanların şirketin satış bölümünden olduğu ifade edildi. Musk’ın ekipleri dengelemek için bu hamleyi yaptığı belirtilirken kaç kişinin kovulduğu konusunda bir bilgi verilmedi.

Musk, yeni işten çıkarmalara aslında geçtiğimiz hafta başlamıştı. Ünlü iş insanı, şirketin reklam satışlarının başındaki isim Robin Wheeler, ortaklıklardan sorumlu başkan yardımcısı Maggie Mclean Suniewick’i daha fazla çalışanı işten çıkarmadıkları için kovmuştu. Ayrıca şirketin ABD’deki ortaklıklarından sorumlu Sarah Rosen da cuma günü Twitter’dan ayrıldığını açıklayarak istifa eden yüzlerce çalışanın arasına katılmıştı.

Belirttiğimiz gibi Musk’ın bu tutumu Twitter’dan birçok önde gelen çalışanın ayrılmasına neden oluyor. Birçok mevcut ve eski çalışan da Twitter için büyük önem arz eden personelin gitmesinden ve yaşanan olaylardan dolayı platformun çökebileceğini söylerken şirketin iflas etme ihtimalinin bulunduğunu aktarıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/11/21/23471021/elon-musk-twitter-layoffs-sales-partnerships-workers
14
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
6
4
2
0