Elon Musk'ın Doğum Günü İçin Yapılan Heykel Alay Konusu Oldu

84
6
3
1
0
Son dönemde sık sık haberlere konu olan heykellere bir yenisi daha eklendi. Ancak bu defa alay konusu olan heykel ülkemizden değil, 50. doğum gününü kutlayan Elon Musk'ın anavatanı ABD'den.

Yaptıkları ve yapmadıklarıyla, kripto para piyasalarını çalkalayan açıklamalarıyla, attığı tweetlerle ve iddialı girişimleriyle son yılların en çok konuşulan isimlerinden biri hiç şüphesiz Elon Musk. Musk geçtiğimiz günlerde 50. yaşına bastı. 

Ünlü girişimcinin doğum günü için ABD'de Manhattan'da bir heykel dikildi. Gerçek boyutlu olarak yapılan bronz heykel pek beğenilmedi, hatta pek çok kişi bu heykeli diline doladı. Heykeli yaptıran ise Elon Musk'ın kendisi değil, Public.com adlı bir web sitesi.

Taze gol kaçırmış Bur... şey, Elon Musk

elon musk

Public.com heykelin bir fotoğrafını paylaştığı bir tweet atarken, “Onu sev ya da nefret et, Elon Musk bugün 50 yaşına giriyor. 100 adet mini Elon heykeli hediye ediyoruz. Seninkiyle ne yapacağın sana kalmış.” ifadelerini kullandı.

Gönderide ayrıca "Elon'ın hırsı (ve belki de egosu) kesinlikle minyatür olmadığı için, New York’taki 14. Cadde’ye ve The High Line merdivenlerine gerçek boyutlu heykelini diktik. Gidip merhaba de” da denildi. Öte yandan heykelden bir tane var, Amerikan adres tarif mantığı ile heykelin olduğu yerde kesişen iki caddenin ismi kullanıldı.

Twitter kullanıcıları ise heykeli beğenmedi ve oldukça ciddi eleştiriler yöneltti. Bazıları da mizaha alet etti. Bazı kullanıcılar heykeli "umumi tuvalet" ile karşılaştırdı. Bazı kullanıcılar ise heykelin çirkin olduğunu ve kimsenin böyle bir heykel istemediğini ifade etti. 

Ronaldo heykeli akıllara geldi

ronaldo heykel

Bazı kullanıcılar heykeli hayatlarında gördükleri en berbat heykel olarak nitelendirdi. Ayrıca akıllara bir başka başarısız ve eleştirilen heykel olan Cristiano Ronaldo'nun 2017'de yapılan büstü geldi. O heykel de sosyal medyada şaka malzemesi haline gelmişti. 

Öte yandan Elon Musk, 50. yaşında dünyanın en zengin isimlerinden biri olarak girdi. Pandemi sürecinde servetine servet katan Musk'ın servetinin şu anda 180 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. 

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/yasam/elon-muskin-dogum-gunu-onuruna-dikilen-heykele-elestiri-bombardimani,C_ewoNxfrESud2CS-9DvHw/ryQ2L18BDE-_u3gGpuQi0w
84
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
84
6
3
1
0