Elon Musk, 3.58 Milyar Dolarlık Tesla Hissesi Daha Sattı (Twitter Borcu Birikmiş)

12
2
1
0
0
Elon Musk, 2022'deki Tesla hissesi satışlarına bir yenisini daha ekledi. Milyarder iş insanı, bu kez de 3.58 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı. Bu satışlar, Twitter için alınan borçların ödenmesi için yapılıyor.

44 milyar dolar karşılığında dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter'ı satın alan Elon Musk, nakit anlamında zorlanıyormuş gibi görünüyor. Zira ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan yeni bir rapora göre Elon Musk, 3.58 milyar dolar değerinde daha Tesla hissesi sattı. Musk, geçtiğimiz ay da 3.9 milyar dolar değerinde hisse satışı gerçekleştirmişti.

Hisselerin neden satıldığına ilişkin bir bilgi yok. Ancak bariz olan durum için açıklamaya da gerek yok. Twitter'ı satın alma sürecinde ciddi anlamda borçlanan Musk, çareyi hisse satmakta bulmuş gibi görünüyor. Bu arada; Elon Musk'ın Twitter'ı satın alacağını açıkladığından beri Tesla hissesi sattığını, 2022'de yapılan satışların 23.5 milyar dolar seviyelerine ulaştığını belirtmek gerek.

Daha önce artık Tesla hissesi satmayacağını açıklamıştı:

Elon Musk

Elon Musk, Nisan 2022'de Tesla hissesi sattıktan sonra bir açıklama yapmış ve bir daha satış yapmayacağını söylemişti. Ancak bu sözünü tutamayan Musk, süreç içerisinde satışlara devam etti. Ağustos ayında bir kez daha açıklama yapan ve yine satışları bitirdiğini söyleyen Musk, bu açıklamadan sonra da defalarca hisse satışı yaptı. 3.58 milyar dolarlık satışların son olup olmayacağını bilemiyoruz.

Öte yandan Twitter, Musk'ın liderliğiyle birlikte büyük ve tartışmalı bir değişim yolunda ilerlemeye devam ediyor. Hatta bu değişim, platformun merkezine de yansımıştı. Geçtiğimiz gün Twitter ofisindeki pek çok eşya satışa çıkmış, Twitter ofisinin başka bir yere taşınacağı iddiaları dillendirilmeye başlamıştı.

12
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
0
0