Kendi DeepFake Videolarınızı Yapabileceğiniz En İyi 6 Uygulama

51
6
5
3
3
Deepfake isimli 'sahte' videolar internet üzerinde son derece popüler ve her geçen gün daha da fazla yaygınlaşıyor. Biz de bu olayın ne olduğunu sizler için kısaca anlattık ve Deepfake konusunda deneyim sahibi olmak isteyenler için en iyi Deepfake uygulamalarını derledik.

Gelişen teknoloji ile birlikte, sahte ile gerçek neredeyse ayırt edilemez hale geldi. Derin öğrenme ile kendisini geliştiren yapay zeka teknolojisi, manipülasyon aracı olarak bile kullanılabiliyor. Bir ses veya video ile oldukça rahat sahte videolar oluşturabilen deepfake uygulamaları ise buna bir örnek teşkil ediyor. Deepfake, yani bir kişinin yüzünü kullanarak sanki oymuşsunuz gibi sahte videolar çekmenize olanak sağlayan uygulamalar… 

Çoğunlukla zararsız olan ve araştırma amacıyla kullanılabilecek deepfake uygulamalarını ve web sitelerini dikkatlice seçtik. Bu hizmetleri makine öğrenimi, görüntü tanıma, bilgisayarlı görü ve tabii ki eğlence için de kullanabilirsiniz. Hatırlatmak gerekir ki bu tür uygulamaların gizliliği tehlikeye attığı durumlar oluyor. Bu yüzden uygulamaları kullanmadan önce tüm sorumluluğun sizde olduğunu hatırlatmakta yarar görüyoruz. Bunu söyledikten sonra gecikmeden listeye geçelim.

1.Zao:

zao

Çin'de son derece popüler olan Zao uygulaması, saniyeler içerisinde Deepfake uygulamaları oluşturmanızı sağlıyor. Çinli dram dizilerinden, Big Bang Theory gibi popüler dizilerden ve popüler Hollywood filmlerinden bilinen sahnelere yüzünüzü ekleyebileceğiniz uygulama sayesinde çok kısa bir süre içerisinde sonuç elde edebiliyorsunuz. Bu tarz uygulamalara meraklıysanız bu uygulamayı denemenizi kesinlikle öneriyoruz.

Tabii ki bu uygulamada belirli sorunlar bulunuyor. Sorun derken de tam olarak şundan bahsediyoruz: Uygulama Çin üzerinde Android ve iOS platformlarında kullanılabiliyor. Android üzerinde uygulamayı APK olarak yükleyebilirsiniz ancak Çinli bir telefon numarasını uygulamaya girmeniz gerekiyor. Belirli VPN hizmetlerini kullanarak uygulamayı test etmeniz mümkün ancak hiç uğraşmadan devam etmek isterseniz aşağıdaki seçenekleri de göz önünde bulundurabilirsiniz.

2.Deepfakes web β:

Deepfakes web β

Deepfakes web ß, internet üzerinden Deepfake uygulamaları oluşturabileceğiniz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Derin öğrenmeyi kullanarak yüz verilerindeki farklılıkları görseldeki alana yükleyen ve başarılı sonuçlar veren bu uygulama ortalama 4,5 saat gibi bir süre alabiliyor. Bulut sistemi üzerinde bulunan en güçlü GPU'yu kullanmasına rağmen tüm verileri işlemesi de saatler alabiliyor. Tüm bu bilgileri göz önünde bulunduracak olursak Deepfake olayının eğlenceli olduğu kadar ciddi bir iş olduğunu da söyleyebiliriz.

Not: Hizmet belirli bir ücretle size sunuluyor ve Deepfakes web ß'ye saatlik olarak 2 dolar ödemeniz gerekiyor.

3.AvengeThem:

avengethem

Bir Marvel hayranıysanız AvengeThem ile istediğiniz videoyu oluşturabilirsiniz. Marvel karakterlerinin GIF'leriyle yüzünüzü değiştirmenize olanak sağlayan web sitesi aslına bakıldığı zaman tam bir Deepfake uygulaması olmasa da son derece başarılı sonuçlar çıkarabiliyor. İçerisinde Star-Lord, Black Widow, Iron Man, Kaptan Amerika ve daha fazlasını barındıran uygulama, istediğiniz süper kahraman olmanıza olanak sağlıyor. Sitenin en güzel tarafıysa tamamen ücretsiz olması.

4.MachineTube:

MachineTube

Bilgisayarınız üzerinden Deepfake videolar oluşturmanıza olanak sağlayan bir diğer web sitesiyse MachineTube. Deepfakes web ß gibi bulut temelli olmayan bu internet sitesi, bunun yerine bilgisayarınızdaki güce odaklanıyor. Başka bir deyişle bilgisayarınız ne kadar güçlüyse alacağınız sonuç da o kadar hızlı oluyor.

Sistem gereksinimleri olarak güçlü bir işlemcinin yanı sıra en azından 2 GB'lık bir grafik işlem birimine ihtiyaç duyan bu web sitesinin videoyu oluşturması, bilgisayarınızın özelliklerine göre saatler sürebiliyor. MachineTube, fazlasıyla gelişmiş derin öğrenim algoritmalarını kullanarak görsel verileri işliyor. Bu sürecin işleyebilmesi için videoyu ve görsel örneklerini yüklemeniz, bunun ardından da kalan işlemleri MachineTube'a bırakmanız gerekiyor. MachineTube'un tamamen ücretsiz olduğunu belirtmekte de fayda var.

5.DeepFaceLab:

deepfacelab

Bir Windows programı olan DeepFaceLab, Deepfake videoları oluşturmanıza olanak sağlıyor. Uygulamanın birincil amacı araştırmalarda ve bilişim öğrencileri tarafından kullanılmak olduğu için son derece başarılı bir sonuç verdiğini de belirtmeliyiz. Siz de Deepfake videolar hakkında bildikleriniz geliştirmek istiyorsanız bu programı indirebilirsiniz. Şunu belirtmekte de fayda var: Uygulama genellikle araştırmalar için yapıldığından dolayı uygulamanın arayüzü pek de kullanıcı dostu sayılmaz. Bu nedenle uygulamanın arayüzünü çözmeniz belirli bir süre alabilir ancak bu uygulama sayesinde Deepfake uygulamaların doğasını anlayabilirsiniz. DeepFaceLab'i GitHub üzerinden indirebilirsiniz.

6.Deep Art:

Deep Art

Deep Art, geçtiğimiz haftalarda viral olan bir başka uygulama. Deep Art tam anlamıyla bir Deepfake video uygulaması değil ancak sanat, antik yapılar ve tabloları göz önünde bulundurarak uygulama aracılığıyla Deepfake görüntüler oluşturabiliyorsunuz. Bu uygulamaya benzer birçok uygulama olsa da Deep Art'ın yapay zekası sayesinde herhangi bir görseli saniyeler içerisinde sanat eserine dönüştürmeniz mümkün. Van Gogh, Leonardo da Vinci, Michelangelo ve Picasso gibi ünlü sanatçıların işleriyle eğitilen uygulamanın en iyi özelliğiyse ücretsiz olması.

Deep Art ile birlikte sizler için derlediğimiz en iyi Deepfake uygulamalarının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu ve bunun gibi içeriklerden anında haberdar olmak, teknolojiyi yakından takip etmek ve en yeni çıkan teknolojik ürünlerin incelemelerini izlemek için bizi internet sitemizden ya da YouTube kanalımız üzerinden takip edebilirsiniz. Bunun yanı sıra aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla mobil uygulamamızı da indirebilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/best-deepfake-apps-websites/
51
6
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
51
6
5
3
3