Fiyat Karşılaştırma Sitesi Epey .com Nedir, Nasıl Kullanılır?

57
4
3
1
0
Fiyat ve ürün karşılaştırmaları yapmanızı sağlayan Epey.com'a dair tüm sorularınıza yanıt veriyoruz. Huawei, Xiaomi ve daha pek çok markanın, modelin fiyat karşılaştırma sitesi olan Epey.com hakkındaki detayları öğrenerek, internetten daha rahat alışveriş yapabilirsiniz.

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ve sürekli yeni bir cihaz çıkması, herkesin aklını karıştırıyor. Zaman zaman fiyat indirimleri yapılsa da, bazı markalardan asla vazgeçemiyoruz. Bu tarz durumlarda anlık dönüşümler olabiliyor. İşte böyle bir zamanda hangi cihazı alsak, hangi telefonun özellikleri daha üstün acaba diye düşünürken, Epey sitesini kullanabiliyoruz. 

Karşılaştırma siteleri hayatımızdaki pek çok zaman kaybını en aza indirebiliyor. Merak ettiğimiz fiyat bilgisi, özellik bilgisi ve fiyat / performans karşılaştırması için bu site oldukça işimizi kolaylaştırıyor diyebiliriz. 

Güncel bir çalışma ve siteyle ilgili aklımıza gelen bütün yenilikleri sizin için derledik. Site kullanımına ilişkin aklınıza gelen her şeyi bu içeriğimizde rahatlıkla bulabilirsiniz. Aslında sitelerin tüm mantığı, uygun fiyat ve özellikleri karşılaştırmaktır. 

epey

Epey.com nedir?

Epey com sitesi online olarak çalışan bir fiyat karşılaştırma sitesidir. Bu site içerisinde hem satın almak istediğiniz telefonların fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz, hem de ihtiyacınız olan cihazı daha sağlıklı bulabilirsiniz.

İşiniz sadece internet ile ilgili olacaksa, satın almak istediğiniz telefonu bu özellikler skalasında bulabilirsiniz. Ekstra özelliğe fazla fiyat vermemiş olursunuz böylece. Kamera konusunda çok başarılı olan bir cihaz arıyorsanız, bu konuda bir çalışma yapmanızı öneriyoruz. 

Detaylı bir cihaz araması yapmak ve fiyatlar hakkında detaylı bilgi almak için, epey sitesi oldukça işinize yarayabilir. Karşılaştırma sitelerinin her ne kadar iyi yanları olsa da, müşteriler için (yani bizler) bazı noktalarda sıkıntı yarattığı anları da vardır. Peki nedir bu anlar? Bu tarz siteler, bizlerin hayrına güzellikler yapıyor gibi görünebilir.

Ama aslında bünyesine kayıt olan siteler arasında bir karşılaştırma yapıyor. Piyasada xx tane site var diyelim. Bu xx tane siteden sadece x tanesi bu siteye kayıt yaptırıp ürünlerini sergiletiyor ise, sitenin bünyesindeki ürünler üzerinden bir fiyat karşılaştırması çıkıyor karşımıza. Haliyle bu da fiyat / performans konusunda çok daha aktif ve farklı çalışmamızı sağlıyor. 

epey fiyat karşılaştırma

Epey.com Nasıl çalışır?

Sitenin çalışma mantığı aslında çok basit. E ticaret sitelerinin satışında ve kurulumunda, ürünleri listelemek için bir XML ürün entegrasyonu özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde ürünlerin kodları ile birlikte sitelere otomatik entegre edilebiliyor. Yani bunun anlamı şu: satışa suracağınız ürünleri XML kodu olarak başka sitelerden alıp kendi sitenize ekleyebilirsiniz. Kendi sitenizdeki ürünleri de toplu olarak başka sitelere ekleyebilirsiniz.

Tek tek ürün eklemek yerine toplu olarak ve çok hızlı şekilde ürün ekleme işine yarıyor bu XML sistemi. Bu özelliklerle birlikte ürün tedariği yapan firmanın güncel tedarik ve stok durumuna göre anında sitenize bilgi çekebiliyorsunuz ve ürünü satışta gösterebiliyorsunuz. Bu tedarik bilgisi sadece ürün hakkında bilgi içermiyor. Aynı zamanda ürünün görsellerini, fiyat bilgisini, taksit bilgisini ve benzeri bilgileri de içeriyor. İşte fiyat karşılaştırma siteleri de bu XML kodlarla çalışıyor.

Çünkü e ticaret sitesi sahipleri, bu fiyat karşılaştırma sitelerine gidiyor ve kayıt yaptırıyor. Sonra o siteler de otomatik olarak XML kodlarını çekiyor. Dolayısı ile karşılaştırma yaparken yalnızca siteye üye olan firmaların ürünleri karşılaştırılıyor. Siteye 10 tane e ticaret mağazası üye olduysa, sadece onların ürünlerini görüyoruz. En azından fiyat konusunda durum böyle. Özellik öğrenmek için ise durumlar zaten pek bir sorun teşkil etmiyor. 

fiyat karşılaştırma

Epey.com’da en çok aratılan ürün kategorileri:

Epey sitesinde pek çok ürün aratılıyor. Karşılaştırma yapılan ürün ve kategori sayısı o kadar fazla ki, insanların beklentisi çok fazla. Hem en uygun ürünü bulmak, hem de maximum verimi sağlamak. Haliyle bu siteler büyük bir kolaylık sağlıyor. Ayakkabı satışından örnek verelim. Piyasada aynı ayakkabıyı pek çok mağaza satıyor ve hepsi birbirinden farklı fiyatlar ile satıyor.

Kimisi zararına satış yaparken düşük fiyatlar sunuyor, kimisi de ekstra kar oranıyla neredeyse iki katı fiyatında satış yapıyor. Böyle bir durumda ürünü satan mağazayı bulmak, güvenli bir mağaza bulmak gerçekten zaman isteyen bir uğraş oluyor. Karşılaştırma sitelerinin faydalarını buralarda da görüyoruz. Son dönemlerde karşılaştırması yapılan araba fiyatları ve modelleri, özelliklerine göre yatak tasarımları, tabletler ve yeni nesil telefonlara oranla tuşlu telefonların da karşılaştırmaları yapılıyor.

Bu durum herkes için farklı bir amaç gösterse de, sonuç olarak sitenin yegane amacı gerçekleşmiş oluyor. Fiyat / performans karşılaştırması bu şekilde organize edilmiş oluyor. Her şeyi karşılaştır sloganı ile çalışmalarına devam eden bu sitede en çok aratılan kategoriler aşağıdaki kategoriler oluyor.

  • Cep telefonu karşılaştırması (akıllı telefon, tuşlu telefon, akıllı saat vs.)
  • Fotoğraf makineleri karşılaştırması
  • Monitör karşılaştırmaları
  • Samsung - Huawei karşılaştırmaları
  • Samsun - Xiaomi karşılaştırmaları
  • Tablet ürün karşılaştırmaları
  • Araba modelleri hakkında karşılaştırmalar
  • Yatak modelleri ile ilgili karşılaştırmalar
  • Ayakkabı modelleri ve fiyatları ile ilgili karşılaştırmalar

En çok karşılaştırma yapılan kategorileri bu şekilde sıralayabiliriz. Bu karşılaştırmaları yapıyor iseniz, sizler de bu sitelere göz atabilirsiniz. En azından satın alacağınız ürün hakkında detaylı fiyat ve özellik bilgisine ulaşabilir ve kıyaslamayı sadece fiyat bazında değil, özellik bazında da yapabilirsiniz. Siteyle ilgili bütün güncel gelişmeler, online olarak değiştiği için ürünlerle ilgili değişimlere de anlık olarak göz atabilirsiniz. Daha fazla detay ve bilgi için tek bir tıklama yeterli olacaktır. 

Sonuç: Epey.com internette alışverişe gerçekten de yardımcı oluyor mu?

Sonuç olarak baktığımız zaman bu siteleri kullanmak için iki amacımız var. Birincisi ürünlerin farklı mağazadaki fiyatlarını görmek, ikincisi de farklı ürünlerin özelliklerini karşılaştırmak. Ürün fiyatlarına dair siteye üye olan mağazaların kendi aralarındaki indirimlerini görmek, ücretsiz kargo opsiyonlarına göz atmak için bu siteyi ve benzeri siteleri kullanabilirsiniz. Tercih tamamen sizlerin tarzına kalmış diyebiliriz. Ayrıca epey benzeri siteler ile ilgili hazırladığımız bir diğer inceleme ve karşılaştırma içeriği için buraya tıklayabilirsiniz.

57
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
57
4
3
1
0