Evinizde Gördüğünüz Örümcekleri Neden Öldürmemeniz Gerekiyor?

261
40
38
19
17
Örümcek gördüğü anda önce çığlığı, sonra terliği veya ilacı basanlardan mısınız? Öyle yapmamanız size daha faydalı olacaktır.

Örümcekleri görür görmez öldürmek, evden atmak ya da bir şekilde ortadan kaldırmak hemen herkesin ilk yaptığı şeylerden birisidir. Her ne kadar insanları buna ikna etmek zor olsa da örümcekler insanlara faydalıdır.

Örümcekler, doğal yaşam döngüsünün oldukça önemli bir parçasıdır. Bazı örümcek türlerine evlerde de denk geliyoruz. Bazıları rastgele şekilde evlerde kalsa da eklembacaklıların bir kısmı da kapalı alanları tercih ediyor.

Örümceğin insanlara faydası var mı?

örümcek-av

Evlerde karşımıza çıkan çoğu örümcek türü agresif değildir, saklanmayı sever ve insanlar için bir tehdit de oluşturmazlar. Bu örümcekler, diğer böcekleri ve hatta bazı başka örümcekleri de yerler.

Örümcekler genel olarak avcıdır ve buldukları, ağlarına takılan her şeyi yerler. Hastalık taşıyan böcekleri de ortadan kaldırırlar. Afrika’da sivrisineklerin taşıdıkları hastalıklara karşı insanların en önemli yardımcılarından birisi, bu sivrisinekleri yakalayabilen örümcek çeşitleridir. 

Örümceklerden korkmak oldukça normal ve anlaşılabilir bir şeydir. Yine de şehirlerde yaşayan örümceklerin insanlara zarar vermesi oldukça zordur. Aslına bakarsanız örümcekler insanlardan kaçınır zira biz onlara karşı çok daha ölümcülüz. 

Örümcek görürsek ne yapmalıyız?

örümcek-ağında

Bir gün evinizde ya da yaşam alanınızda bir örümcek görürseniz öldürmek yerine dışarıya salarsanız kendisine yeni bir yuva bulacaktır. Sonuç olarak her iki taraf ve çevre açısından bu karar daha doğrudur. Doğal dengede bu küçük eklem bacaklı önemli yer tutar. Örümcekler, böcek değildir. 

Örümcek korkunuz varsa şu sevimli arkadaş size yardımcı olabilir:

Kaynak : https://www.inverse.com/article/58366-don-t-kill-spiders-in-your-home
261
40
38
19
17
Emoji İle Tepki Ver
261
40
38
19
17