Bankalararası Para Transfer Sistemi FAST'ta Üst Limit, 2.000 TL'ye Çıkarıldı

59
5
2
1
0
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 7 gün 24 saat boyunca para aktarımı sağlayan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sisteminin üst limitini artırdı. Vatandaşlar, bugün itibarıyla 2.000 TL'ye kadar olan tüm para transferlerini FAST aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.

Bundan yaklaşık bir ay önce sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kullanıma sunduğu FAST isimli para transfer sistemindeki üst limitinin 2.000 TL'ye çıkarılmasına karar verildiğini aktarmıştık. Şimdi alınan bu karar, uygulanabilir hale getirildi. Vatandaş artık, 2.000 TL'ye kadar olan tüm transferlerini FAST aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Açılımı, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi olan sistem, 7 gün 24 saat boyunca para transferi yapılmasına imkan tanıyor. Üstelik vatandaşlar, bu hizmetten faydalanırken EFT ve havale ücreti de ödemiyorlar. Bu avantajlı sistem, bugüne dek 1.000 TL üst sınırıyla kullanılabilir durumdaydı. Alınan kararla FAST üzerinden gerçekleştirilebilecek para transferinin üst limiti, 2.000 TL'ye yükseltilmiş oldu.

FAST ile para aktarımı, saniyeler içerisinde tamamlanıyor

TCMB

FAST sisteminin en avantajlı yanlarından bir tanesi, para transferlerinin saniyeler içerisinde gerçekleştirilebiliyor oluşu. Vatandaşlar bugüne dek, EFT yapmak istediklerinde mesai saatlerini kullanıyor, havale işlemlerinde ise birkaç dakikalığına da olsa bekliyorlardı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ülkemize özel FAST sistemi ile bu durum ortadan kalkmış oldu. FAST ile yapılan tüm transferler, saniyeler içerisinde tamamlanıyor.

Bu arada, TCMB'nin FAST limitlerini neden değiştirdiğine de değinelim. Yetkililer, 8 Ocak 2021'de kullanıma sundukları sistemi ilk etapta 50 TL ile sınırlamışlardı. Daha sonra da kademeli olarak 1.000 TL'ye yükseltilen üst limit, şimdi de 2.000 TL'ye yükseltilmiş oldu. TCMB'nin böyle bir uygulama yapmasının nedeni ise vatandaşların bu sürece alışması. Aylardır devam eden süreç, artık çok daha yüksek limitler için kullanılabilir olmuş oldu.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/fastte-limit-2-bin-liraya-yukseldi-6573891/
59
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
59
5
2
1
0