FAST ile Para Transferlerinde Üst Limit, 2.000 TL'ye Çıkarılıyor

24
8
0
0
0
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir süredir hayatımızda olan FAST isimli transfer hizmetinde üst limitin yükseltildiğini açıkladı. Alınan karara göre vatandaşlar, 4 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla FAST aracılığıyla 2.000 TL tutarında para transferi gerçekleştirebilecekler.

Türkiye'deki bankacılık sektörü, kısa bir önce devrim niteliğinde bir yenilikle tanışma imkanı yakaladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, "FAST" olarak isimlendirilen bir para transfer işleminin uygulamaya koyulduğunu, bu sayede 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz para aktarımı yapılabileceğini açıklamıştı. Şimdi bu para transfer işlemiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalarda, FAST sistemiyle yapılacak para transferlerinde üst limitin artırılacağı ifade edildi. Yapılacak değişikliğin 4 Ağustos 2021 tarihinden itibaren geçerli olacağını söyleyen yetkililer, bu tarih itibarıyla 2.000 TL'ye kadar para transferinin FAST aracılığıyla yapılabileceğini duyurdular.

Üst limit şimdilik 1.000 TL

TCMB

Açılımı, "Fonların Anlık ve Sürekli Transferi" olan FAST sistemi, vatandaşların bu sürece alışmaları ve sistemin sorunsuz yürütülmesi amacıyla dönem dönem farklı şekillerde çalışıyor. Örneğin FAST'in ilk dönemlerinde üst limit, 50 TL olarak açıklanmıştı. Sonrasında alınan kararlar ile bu tutarın 1.000 TL'ye kadar yükseltilmesine karar verilmişti. Alınan son kararla birlikte vatandaşların, FAST aracılığıyla 2.000 TL göndermelerine imkan tanınmış oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, vatandaşların bu sistemden memnun oldukları ifade edildi. Bu bağlamda, günlük FAST işlemi sayısının 2 milyon civarında olduğunu açıklayan yetkililer, 11,3 milyon vatandaşın "Kolay Adresleme Sistemi"ne kayıt yaptırdığını söylediler.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/tcmb-fast-icin-islem-limiti-2-bin-tlye-yukseltiliyor-6530162/
24
8
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
8
0
0
0