Obilet Gibi Uygulamalarla Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

6
6
2
1
0
Uzun mesafeleri yanı başımızdaymış gibi hissettiren uçak yolculukları, zaman zaman ödenmesi pek mümkün olmayan fiyatlarla karşımıza çıkıyor. Biz de bu durumda neler yapılabilir sorusunu cevaplamak adına Skyscanner, OBilet, Ucuzabilet ve Turna gibi siteler üzerinden ucuz uçak bileti ve otobüs bileti almak için yapılabilecekleri sıraladığımız bir yazı hazırladık.

Uçakla yolculuk yapmak özellikle uzun mesafelerde inanılmaz derecede büyük kolaylıklar sağlayabiliyor. Ancak uçak biletleri bazen çok pahalı da olabiliyor. Peki ucuz uçak bileti bulmak için neler yapılmalı?

Bu soruyu cevaplamak adına Obilet ve Skyscanner gibi uçak ve otobüs bileti almaya yarayan platformlarda kullanılabilecek çeşitli tüyolar verdiğimiz bir yazı hazırladık. Dilerseniz lafı çok uzatmadan tüyoları sıralamaya geçelim.

ucuza uçak bileti alma

Ucuza uçak bileti alma tavsiyeleri (Özet liste):

  • Ucuz uçak ve otobüs bileti satan diğer platformları kullanın
  • Biletleri doğru zamanda alın
  • Farklı havalimanlarına bakın
  • Gidiş dönüş biletlerinizi farklı havayollarından alın
  • Mil birikimi sağlayan kartlardan edinin

Ucuz uçak bileti almak için yapmanız gerekenler arasında basit olanları da var zor olanları da. Zor olanlar tabii ki daha fazla fayda sağlıyor ve büyük avantajlar getiriyor. Şimdi gelin, bu tavsiyeleri nasıl uygulamanız gerektiğine yakından bakalım.

Obilet ve Skyscanner gibi platformlar, ucuz uçak bileti için hangi avantajları sunuyor?

skyscanner

Uçak bileti almak isteyen biri olarak Türk Hava Yolları, Pegasus gibi havayollarının sitelerinden tek tek bilet sorgulama yapmak ya da otobüs bileti almak isteyen biri olarak Nilüfer Turizm, Kamil Koç, Metro gibi şirketlerin online bilet sayfalarına bakmak yerine, tüm bu siteleri tek seferde arayan platformları tercih edebilirsiniz.

Bu platformlar arasında Skyscanner com, Obilet com, Ucuzabilet com, Biletall com ve Bilet com gibi siteler bulunuyor. Yukarıda verdiğimiz tavsiyeler doğrultusunda bir de sitelerin kendi arama filtrelerine dilediğiniz fiyat aralığını belirtirseniz, ucuz uçak ya da otobüs bileti bulma şansınız artacaktır.

Eğer baktığınız tarih için bir fiyat aralığı belirlemenize rağmen uygun bir bilet bulamadıysanız, endişe etmeyin. Uçmak istediğiniz tarih mecburî değilse, iki-üç gün öncesine ya da sonrasına bakarak ucuza bilet bulma şansınızı yine arttırabilirsiniz.

1. Biletleri doğru zamanda alın. Peki doğru zaman nedir?

obilet

Uçak biletlerinin ucuz olduğu zamanları kollamak, düzenli olarak uçan insanlar için adeta bir zorunluluk.  Öncelikle, hafta içi uçak bileti almanın hafta sonu uçak bileti almaya oranla daha ucuz olduğunu söyleyelim.

Hafta içi ve hafta sonu alınan biletler arasında istatistiklere göre yaklaşık yüzde onluk bir fark var. Hafta içi zamanı ise en uyguna bilet bulabileceğiniz saatler genellikle Çarşamba ve Perşembe öğleden sonraları oluyor. Yine istatistiklere göre, uçuştan en geç 21 gün ve öncesi tarih aralığında alınan biletler en ucuzları.

Elbette uçuştan aylar öncesinde aldığınız bir biletin çok daha ucuz olması mümkün. Sonuçta uçuşa ne kadar fazla zaman varsa, biletler de o kadar ucuz oluyor. Ancak şöyle bir durum var ki, seyahat edeceğinizi aylar öncesinden bilmek her zaman mümkün olmuyor.

2. Farklı havalimanların da bakın:

ucuz bilet

Bazı büyük şehirlerde birden fazla havalimanı bulunuyor. Genellikle de bu havalimanları farklı havayolları tarafından kullanılıyor. Örneğin, İstanbul Havalimanı çoğunlukla THY tarafından kullanılıyorken, Sabiha Gökçen havalimanı çoğunlukla Pegasus gibi havayolları tarafından kullanılıyor.

Hâl böyle olunca da daha küçük havayolları tarafından kullanılan havalimanlarına alınan biletler daha ucuz oluyor. Eğer kalkış ya da varış şehrinizde birden fazla havalimanı bulunuyorsa ve asıl amacınız ucuz biletse, küçük havalimanlarını kontrol etmekte fayda var.

Tabii ki uçuştan sonra varmanız gereken noktanın ikinci havalimanına ne kadar uzak olduğu, bu uzaklığın uçaktan indikten sonra sizi ne derece olumsuz etkileyeceği gibi gerçekler de mevcut. Ancak bazen iki havalimanına alınan biletler arasında uçuk farklar olabiliyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

3. Gidiş dönüş biletlerinizi farklı havayollarından alın:

ucuz uçak bileti

Çift yönlü uçak biletlerinde bazı sebepler dolayısıyla fiyat normalden daha fazla yükselebiliyor. Bunun önüne geçebilmek adına, tüm uçuşlarınızı aynı havayolundan almak yerine farklı alternatiflere yönelebilirsiniz.

Örneğin, 24 Ağustos 2020 tarihli gidiş, 8 Eylül 2020 tarihli bir dönüş bileti almanız gerekiyor olsun. İki seferi de THY ya da Pegasus üzerinden almak yerine birini THY, birini de Pegasus üzerinden almanız çoğu durumda biletinizi daha ucuz almanıza yardımcı olacaktır.

Burada bahsetmemiz gereken bir durum var. Eğer gidiş ve dönüş tarihleriniz birbirine yakınsa, bir de gidiş uçuşunuza dönüş uçuşunuz geciktiği için yetişemezseniz farklı havayollarından alınan biletlerde iade alamıyorsunuz. 

Örneğin, THY ile yaptığınız uçuş geciktiği için Pegasus’taki uçuşa yetişemezseniz, Pegasus bilet değişikliği ya da bilet iptali yapmıyor. Aynı şey tam tersi durumda Türh Hava Yolları için de geçerli.

4. Ucuz değil, bir süre sonra bedava: Mil kartlarını kullanın

maximiles

Eğer sık uçan biriyseniz, “Alsam neye yarayacak ki?” demeden kesinlikle Maximiles gibi bir mil biriktiren kart edinin. Ne olursa olsun, günün birinde yeteri kadar mil birikecek. Sonrasında bir bakmışsınız, bedavaya aldığınız bir uçak biletiniz olmuş. 

Üstelik Maximiles gibi kartlarla yapılan bilet alma işlemlerinin yolcu açısından hak konusunda bir dezavantajı da bulunmuyor.

5. Komik gelebilir ama bir sırrımız daha var: Son dakikada bilet alın

ucuz otobüs bileti

Elbette ucuza bilet almak için yapılabilecek en mantıklı şey her zaman olabildiğince erken bilet almaktır. Normalde, uçuşa ne kadar az süre kaldıysa biletler o kadar pahalılaşır ve alması güç bir hâle gelir.

“O zaman neden geç bilet alalım?” diyebilirsiniz. Hemen açıklayalım. Her havayolu, seferini doldurmak ister. Çünkü boş kalan her koltuk, edilmemiş potansiyel bir kâr anlamına gelir. Bu yüzden de bir seferin dolmama ihtimali varsa, o sefere ait biletler ucuzlar.

Ancak bizi yanlış anlamayın, pahalı bir bilet uçuşa az bir süre kala kesinlikle ucuzlar demiyoruz. Bu yalnızca ihtimallerden biri ve büyük bir risk. Fakat yazımızda daha önce bahsettiğimiz platformlardan fiyat alarmı kurarak böyle bir durumda size haber verilmesini sağlayabilirsiniz.

Uçak biletlerini ucuza almak için kullanılabilecek tavsiyeleri sıraladığımız yazımızın sonuna geldik. Dileriz aradığınız uçak veya otobüs biletini en uygun şekilde bulmanıza yardımcı olabilmişizdir :)

6
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
6
2
1
0