Fotoğrafçılığın Kurallarını Baştan Yazacak 102 MP'lik Fotoğraf Makinesi: Karşınızda Fujifilm GFX100

35
9
1
1
0
Fotoğrafçılık sektörünün önde gelen isimlerinden Fujifilm, yeni aynasız dijital fotoğraf makinesi GFX100'ü duyurdu. Duyurulan bu fotoğraf makinesi bugüne kadar üretilmiş olan aynasız dijital fotoğraf makinelerine göre en yüksek çözünürlüğü verebiliyor. GFX100'ün çözünürlüğü tam 102 megapiksel.

Fotoğraf makineleri deyince akıllara gelen ilk isimlerden birisi olan Fujifilm, "Oyunun kurallarını baştan yazmaya geldik." sloganıyla yeni bir fotoğraf makinesi duyurdu. GFX100 olarak adlandırılan bu fotoğraf makinesi, bugüne kadar üretilmiş olan dijital fotoğraf makinelerine oranla üstün özelliklere sahip. 102 megapiksel çözünürlüğe sahip olan GFX 100'ün teknik özelliklerine gelin birlikte bakalım.

GFX100, aynasız olarak geliştirilen bir fotoğraf makinesi. "Aynasız fotoğraf makinesi nedir?" diye soracak olursanız, dijital fotoğraf makineleri genel hatlarıyla ikiye ayrılır. Bunlardan bir tanesi aynalı fotoğraf makineleridir diğeri de aynasız fotoğraf makinesidir. Aynalı sistem fotoğraf makinelerinde, görüntünün vizörden (fotoğraf makinelerinde bulunan minik optik ekran) görülebilmesi için aynalar kullanılır. Tek bir ayna, görüntüyü yansıtmada yetersiz kalacağı için prizma oluşturulur. Bu prizma fotoğraf makinesinin içinde geniş bir yer kapladığı için aynalı fotoğraf makineleri daha büyük olur.

Aynasız fotoğraf makinelerinde ise durum bunun tersidir. Bu tip fotoğraf makinelerinde ayna bulunmaz. Dolayısıyla lens yardımıyla elde edilen görüntü, doğrudan sensör üzerine düşer ve küçük bir dijital ekran yardımıyla kullanıcıya aktarılır.

GFX100'e dönecek olursak; bu fotoğraf makinesi bugüne kadar üretilmiş olan aynasız fotoğraf makinelerinde bulunan en yüksek çözünürlüğe sahip. Işığa duyarlılık anlamına gelen ISO değeri 12.800 olan fotoğraf makinesinin duyarlılığı 102.400'e kadar yükseltilebilmektedir. Ayrıca GFX100'ün deklanşör titreşiminin de çekilen fotoğrafların kalitesine yansımaması için, deklanşör sistemi dört yönden de yaylarla askıya alınmış durumda.

Otomatik netleme özelliğinde de çığır açan GFX100, yüzde 210 oranında otomatik netleme yapabiliyor. Fujifilm yetkilileri yapmış oldukları açıklamalarda, GFX 100'ün bu özelliğinin mükemmelin ötesinde olduğunu belirttiler.

Elbette bu kadar güçlü bir fotoğraf makinesinin özellikleri bu kadarla sınırlı değil. Hafifilk ve dayanıklılığıyla ön plana çıkan magnezyum alaşımdan oluşturulmuş olan gövde yapısına sahip GFX100; su, toz ve her türlü hava koşullarına karşı fazlasıyla dayanıklı bir yapıya sahip. Ayrıca GFX100 ile video çekimleri yapmak isterseniz sizlere 4K çözünürlükte video kayıt imkanı sunuyor. Bu özelliğiyle de GFX100, dünyada tek olma özelliğine sahip.

Tüm bu özelliklerinin yanında fotoğraf makinesinin görüntü kalitesi de elbette Fujifilm tarafından paylaşıldı. İşte GFX100'ün fotoğraf kalitesinden birkaç örnek;

Bu fotoğrafların orijinal boyutları yaklaşık 40 megabyte civarında. Fotoğrafların orijinallerine buradan ulaşabilirsiniz. 

Kaynak : https://petapixel.com/2019/05/22/fujifilm-gfx100-unveiled-its-a-game-changing-102mp-mirrorless-camera/
35
9
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
35
9
1
1
0