Game of Thrones, 32 Emmy Adaylığı ile Rekor Kırdı

17
9
1
0
0
Game of Thrones’un büyük hayal kırıklığı yaratan son sezonu, Emmy Ödülleri için adayları belirleyen komitenin çok hoşuna gitmiş gibi duruyor. Fenomen dizinin son sezonu, tam 32 dalda ödüllere aday gösterildi.

Uzun yıllardır HBO ekranlarını süsleyen Game of Thrones dizisi, adeta bir fenomen haline gelmeye başarmıştı. Son sezonunda beklentileri karşılayamayan yapım, Emmy ödüllerinde 32 dalda ödüle aday gösterilerek dikkat çekti. 

Daha önce NYPD adlı dizi, 26 Emmy adaylığı ile en fazla ödüle aday gösterilen dizi ünvanını kazanmıştı. Game of Thrones, bu ünvanı da eline geçirmiş oldu. 

game of thrones

Game of Thrones’un ödüle aday gösterildiği alanlar arasında En İyi Drama Dizisi de yer alırken, dizinin ana kadrosundaki neredeyse bütün oyuncular da kendi kategorilerinde en iyi oyuncu ödülüne aday gösterildi. İnsana bir yerden sonra “Diziyi izlemediler herhalde” dedirten adaylıklara, platformlar bazında bakıldığında da HBO damga vurdu. Platformlar arasında en çok adaylık, 137 adaya sahip olan HBO’nun oldu. Onu 117 ile Netflix takip etti. 

The Marvelous Mrs Marvel dizisi 20, Chernobyl 19 dalda ödüllere aday oldu. Saturday Night Live ise 18 Emmy adaylığı almayı başardı. 

Kazanan yapımlar, Televizyon Akademisi’ne üye 24 bin kişinin vereceği oylardan sonra belirlenecek. 2019 Emmy Ödülleri, 22 Eylül’de Los Angeles’ta gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

Kaynak : https://www.dw.com/tr/game-of-thrones-adayl%C4%B1k-rekoru-k%C4%B1rd%C4%B1/a-49615888?maca=tur-rss-tur-society-3316-xml-mrss
17
9
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
9
1
0
0