Game of Thrones'ta İstediğimiz Cevabı Alamadığımız, Kafamızı Karıştıran Sorular

47
9
2
1
0
Game of Thrones bitti. HBO’nun dizisinin cevapsız bıraktığı sorular, cevapladığı sorulardan daha çok.

HBO’nun ekranları adeta kasıp kavuran dizisi Game of Thrones, bitişiyle insanları büyük hayal kırıklığına uğrattı. Dizide cevaplanmayan çok sayıda soru var. Bu soruların bir kısmını bir soru dizisi haline getirmiştik.

Yorumlarda sizden gelen sorular oldu, bizim o yazıya sığdıramadığımız sorular oldu. Bu yazıya sığdıramadığımız da sorular olacak. Artık George R. R. Martin kitapları bitirsin diye bekleyeceğiz. Soru çok, o yüzden hemen sorulara geçelim.

Cersei Hamile miydi?

Cersei hamile miydi gerçekten? Yoksa etrafındakileri manipüle etmek için uydurduğu bir yalan mıydı? Bilmiyoruz.

Daenerys Hamile miydi?

Yedinci sezonda Daenerys’in olası hamileliğine pek çok gönderme vardı. Son sezonda lafı bile edilmedi. Kendisi hamile miydi, değil miydi?

Battle of Winterfell’in Yaşandığını Bilen Var mı?

Westeros’ta insanlar, kendilerini kurtaran orduyu bağrına basardı ancak kimse umursamışa benzemiyordu. Hayatlarından çok aşırı bezmemişse insanlar kutlama yapardı. Cersei de tam olarak özgür basının bir numaralı destekçisi sayılmaz.

Jon’un Soyunun Bir Önemi Var mı?

Seneler boyunca saklanan ve sezonlar boyunca da seyirciye önemli olacağı hissettirilen Jon Snow’un soy ağacının ortaya çıkmaması için uğraşan çok kişi oldu, hatta Dany bu sırrı saklasın diye Jon’a yalvardı. Sonuç? Jon Snow’un gerçek ismi Aegon Targaryen değil de Mehmet Özyıldız olsa daha büyük sansasyon yaratırdı, “O nasıl isim, nereden geldi acaba?” falan derlerdi. Jon’un soyunun bir önemi var mıydı bilmiyoruz.

Başka Büyülü Canlılar Var mı?

Hikayede büyücüler var, büyüler var, ejderhalar var, ortalıkta çok fazla etkileri ise yok. Westeros’ta daha başka büyülü canlılar var mı/kaldı mı? Bu konuda bir açıklama yok. Başka ejderha olup olmadığı da tartışma konusu.

Night King Kimdir, Derdi Nedir?

İki sorunun da cevabına dair teoriler var ama iki sorunun da verilmiş bir cevabı yok.

Night’s Watch Neyi Bekliyor?

Night’s Watch görevine kaldığı yerden devam ediyor. İyi de neden? Kuzeyde akgezen kalmadı, hepsi yok oldu. Doğal yaşam parkı açmadılarsa bu adamlar niye hala orada?

At Ne Alaka?

Yanan şehirde tek bir beyaz at hayatta kalmış ve Arya ile karşılaşmıştı. Bu atın hikayede ne işlevi olduğunu çözen varsa yorumlara bekliyoruz.

Drogon Nereye Gitti?

Drogon, Dany’nin bedenini alıp nereye gitti? Uygun bir cenaze düzenlemeye mi? Essos’a mı? Şimdi ne yapacak?

Neden Dany/Cersei Rakibini Hemen Öldürmedi?

İki karakter de güç ve taht delisi, bir tanesi kelimenin gerçek anlamında taht diye diye delirdi. İkisi de neden eline fırsat geçmişken rakibini yok etmedi?

Bunlar seriye ilişkin cevaplanmamış sorular. Bir de serinin içerisinde özel olarak merak ettiğim ama muhtemelen yazarların unutmasından dolayı atlanmış noktalar var. Unsullied, üreme yetisine sahip değil. Neden kendi toprakları oldu? Adalara gidenler nasıl hayatta kalacak, oradaki kelebeklerden yayılan hastalıklardan ölmeyecekler mi? Game of Thrones dünyasında İngilizce konuşuluyor. Dizinin çekim dili olarak değil, hold the door örneğinde gördüğümüz gibi karakterlerin ortak dili bildiğimiz İngilizce. Game of Thrones, daha büyülü ama bu dünyaya ait bir geçmişte mi geçiyor? Günümüzde geçen, bu karakterlerin benzerlerini konu alan bir dizi yapılabilir mi? Koskoca HBO’da bir tane senaryoya, oyuncuların tepkisine ve test kitlelerinin geri bildirimine bakıp “Beyler bu nedir ya, bunu insanlara izletirken hiç mi utanmayacaksınız?” diyen yok muydu?

47
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
47
9
2
1
0