Google, Akıllı Saat Üreticisi Fitbit’i Almak İstiyor

22
6
4
3
3
Google’ın ana şirketi olan Alphabet, yayınlanan bir rapora göre akılı saat üreticisi Fitbit’i satın almak için teklif verdi. Satın alma teklifi haberinin yayınlanmasının ardından iki şirketin de borsadaki değerleri arttı.

Fitbit, geliştirdiği giyilebilir teknolojilerle dünyaca ünlü hale geldi. Reuters’ta yayınlanan bir rapora göre Google, dünyaca ünlü giyilebilir teknoloji şirketini satın almak istiyor. Yayınlanan rapora göre Google, geçtiğimiz günlerde Fitbit’i almak için şirkete bir teklif sundu. 

Google, Wear OS işletim sistemini giyilebilir teknolojiler için geliştirdi.Google’ın Wear OS’si birçok akıllı saat tarafından kullanılıyor. Ancak Google, bu zamana kadar akıllı saat piyasasına fiziksel bir ürünle girmemişti. Anlaşılan şirket, Fitbit’i satın alarak bu durumu değiştirmek istiyor.

fitbit google satın alma

Google’ın Alphabet üzerinden yaptığı Fitbit’i satın alma teklifine dair iki tarafta bir açıklama yapmadı. Google ve Fitbit’ten teyit gelmemesine rağmen Reuters’ın “konuyu bilen insanlara” dayandırdığı haberinin ardından Alphabet hisseleri yüzde 2, Fitbit hisseleri ise yüzde 27 miktarında arttı. 

Reuters’da yayınlanan raporun bilgilerini aktaran kaynaklar, teklifin mali tarafı, ne tür bir müzakerenin gerçekleştiği veya anlaşmanın nasıl olacağı ile ilgili bilgi vermediler. Google’ın Fitbit’i satın almak üzere teklif sunması hariç şu an bir bilgi yok. 

Alphabet’in Fitbit’i satın almasının ardından iki şirket de bu anlaşmadan faydalanacaktır. Fitbit, Alphabet’in kendisini satın alması ile beraber rakipleri ile rekabet edebilecek bir bütçeye sahip olabilir. Google ise Fitbit’i satın alarak Wear OS’yi üzerinde taşıyacak giyilebilir teknolojiler departmanına sahip olacak. 

Kaynak : https://betanews.com/2019/10/29/alphabet-bids-for-fitbit/
22
6
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
22
6
4
3
3