Google'ın Aldığı Bazı Önemli Kararların Arkasında Bu Bilim İnsanı Var

40
10
7
7
6
Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google'da verilen kararların arkasında şirketin baş karar bilimcisi Cassie Kozyrkov var. Kozyrkov, veri bilimine saldığı merakla artık dünyayı değiştiren çözümlere ulaşıyor.

Google'da baş karar bilimcisi olarak çalışan biri var ve iş tanımı, görevinden de anlaşılacağı gibi "karar vermek". Cassie Kozyrkov, Google için bir veri bilimciden çok daha fazlasını ifade ediyor.

Kozyrkov'a göre yapay zeka ve yüksek veri analitiği, bilim kurgu filmlerinin distopyacı vizyonlarından çok uzak. Onları insanlar tarafından kullanılan yeni bir araç olarak görüyor. Bu araçların daha iyi çalışmasını sağlamak için veri ve davranış bilimlerini, insanın karar verme mekanizmasıyla bir araya getiriyor.

cassie kozyrkov google

Güney Afrika'da dünyaya gelen Kozyrkov'un çocukluk döneminde verilere olan ilgisi; dışarıda arkadaşlarıyla oynarken, aklına değerli taş koleksiyonu hakkındaki bilgileri Excel'e girme fikrinin gelmesiyle başladı. Genç yaşta Amerika'ya taşındıktan sonra Chicago Üniversitesi'nde ekonomi alanında lisans derecesi aldı. Üniversite yıllarında, "veri"de hangi inanılmaz olasılıkların yer aldığını fark etti.

Kozyrkov ilk olarak üniversitede profesör olacağını düşünüyordu. Ancak Google'da veri bilimi üzerine çalışan bir araştırmacıyla şanslı bir toplantıda buluştu. Ardından şirkette yaz stajı yaptı ve ardından istatistikçi ve makine öğrenimi uzmanı olarak görev yaptı. Google Cloud'un baş veri bilimcisi olarak görev yaptıktan sonra, 2018'de tüm şirket için baş karar bilimci rolünü üstlendi.

google cassie kozyrkov

Yaptığı şey, araştırmalardan iş fonksiyonlarına ve algoritmalar uygulayan ekiplere kadar genellikle kendileri için çalışan departmanlara köprü olmak. Yani Cassie Kozyrkov, işin tam merkezinde. Göreve geldiği günden beri 17.000'den fazla Google çalışanının eğitiminde rol aldı.

Kozyrkov, "Tipik veri bilimi eğitimi, size araştırma verilerini nasıl analiz edeceğinizi öğretebilir, ancak araştırmayı nasıl tasarlayacağınızı öğretemez. Araştırma iyi tasarlanmamışsa, hiçbir matematik yardımcı olamaz." diyerek karar vermenin ve tasarlamanın önemini vurguluyor. 

cassie kozyrkov google

Kozrykov, karar zekası olarak adlandırdığı bir disiplinle daha iyi araçlar ve ürünler yaratmak için uygulamalı veri bilimi, yapay zeka ve analitik kullanmak istiyor.

"İyi düşünülmüş projeler, kötü projeleri tespit eder ve böylece başlamadan önce bunlar kapatılabilir." diyen Cassie Kozyrkov, algoritmalara ve yapay zekaya olan önyargıyı azaltmayı umuyor.

Kaynak : https://www.wired.co.uk/article/google-chief-decision-scientist-cassie-kozyrkov
40
10
7
7
6
Emoji İle Tepki Ver
40
10
7
7
6