Google, Chrome'un Android'deki En Rahatsız Edici Sorunlarından Birini Çözdü

28
6
3
3
3
Google, Android kullanıcılarının Chrome kullanırken karşılaştıkları bir problemi, teste soktuğu bir özelliğiyle çözüme kavuşturdu. Şirket, durduk yere çıkan bildirim izinlerini görüntüleme şekillerini ya da hiç görüntülenmemesini ayarlayabildiğiniz seçeneği ekledi.

Google, internet tarayıcısı Google Chrome’a ekleyeceği yeni bir özelliği daha kullanıcıların testine sundu. Şirket, Chrome’un Mac, Windows, Linux, Chrome OS platformlarının ardından Android platformuna da 'Quieter notification permission prompts' (Daha sessiz bildirim izinleri) özelliğini ekledi.

Özellik, isminden de anlaşılacağı üzere bazı sitelere giriş yaptığımızda tarayıcıda beliren bildirimleri özelleştirmemize yarıyor. Chrome’un sunduğu ayarlar arasında 'Enabled', 'Enabled (heads-up notifications)', 'Enabled (mini-infobars)' ve özelliği isterseniz kapatmanız için 'Disabled' seçenekleri bulunuyor.

Seçenekler, kullanıcıların bildirimleri nasıl alacağını belirleyecek:

google chrome

'Enabled (heads-up notifications)' seçeneğini seçtiğinizde, ziyaret ettiğiniz sitenin size bildirim göndermek istediğini söyleyen bir pencere açılacak. Siz de bu pencereden bildirimleri engelleyebilecek ya da kabul edebileceksiniz. 'Enabled (mini-infobars)' seçeneğinde ise bildirim istekleri ekranın altında ufak bir mesaj olarak karşınıza çıkacak.

Özellik nasıl aktifleştirilir?

Google Chrome’un rahatsız edici bildirim izinlerinden kurtulmanızı sağlayan yeni özelliğini aktifleştirmek oldukça kolay. Aşağıdaki adımları takip ettiğiniz takdirde bildirim izinlerini nasıl görmek istediğinizi ayarlamanızı sağlayan seçeneklere ulaşabilirsiniz.

  • Öncelikle Android cihazınızdan Google Chrome’u açın.
  • Ardından tarayıcının adres çubuğuna chrome://flags yazın ve bağlantıya gidin.
  • Açılan sayfada 'Quieter notification permission prompts' seçeneğini görene kadar aşağıya kaydırın ya da arama çubuğuna özelliğin ismini aynen yazın.

chrome bildirimleri

  • Özelliği bulduktan sonra yanda yer alan 'Default' seçeneğine tıklayın.
  • Önünüze çıkan seçeneklerden istediğinizi seçin ve deneyin.

Google, Chrome tarayıcısını geliştirmeye ve kullanıcılarının şikâyetlerini dinlemeye devam ediyor. Şirket, son olarak tarayıcıya önceki sürümlerde yer alan ancak yeni sürümlerde kaldırılan 'Diğer sekmeleri kapat' özelliğini geri getirmişti. Bununla birlikte yeni ızgara düzeni üzerinde çalıştığı da haberimize konu olmuştu.

Google Chrome’un chrome://flags bağlantısı üzerinden şirket tarafından gerçekleştirilen testleri kendiniz deneyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey sayfaya ulaşıp dilediğiniz seçeneği aktif duruma getirmek ve tarayıcınızı yeniden başlatmak.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/chrome-for-android-has-just-solved-one-of-the-webs-most-irritating-problems
28
6
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
28
6
3
3
3