Google'ın Minecraft Benzeri 3D Oyunlar Oluşturmaya Olanak Tanıyan Platformu: Game Builder

26
4
2
1
1
Google'ın yürüttüğü Area 120 projesi dahilinde ortaya çıkarılan Game Builder, Minecraft benzeri bir ortamda kolay bir şekilde 3D oyunlar oluşturmayı sağlıyor.

Google’ın deneysel projeler atölyesi Area 120’nin en yeni ürünü Game Builder, Mac ve Windows platformlarında programlama veya grafik deneyimi olmayan insanların bilindik bir Minecraft benzeri ortamda oyunlar oluşturabilmelerine yardımcı olan bir sanal alan uygulaması.

Google’a göre Game Builder, bir oyun fikri olan ancak hiçbir deneyimi bulunmayanlar için oluşturuldu. Özellikle Minecraft dünyasının sürükle ve bırak yapısına aşina olan mevcut oyuncular için hazırlandı.

Game Builder ile tek kişilik bir aksiyon oyunu ya da boksörlerle dolu çok oyunculu bir oyun yapmak mümkün olabilir. Daha önce hiç oyun oynamamış ve nasıl programlandığını bilmiyor olsanız bile Game Builder’ı kullanmak oldukça kolay. Ayrıca herhangi bir 3D tasarımcısına da ihtiyacınız yok.

Game Builder, ‘if-then’ ifadeleriyle kodlamayı soyut bir hale getirerek 3D seviyeleri oluşturmak için ‘kart tabanlı görsel programlama sistemi’ barındırıyor ancak tecrübesi olanlar JavaScript de kullanabiliyorlar.

Bu arada karakter ve çevre grafikleri, Google’ın ücretsiz VR/AR ögeleri için açık kütüphanesi Poly’den bulunabiliyor ve alınabiliyor. Topluluk tarafından oluşturulan binlerce 3D model bulunuyor. Ayrıca Game Builder’da birden fazla kullanıcı, aynı ortamda iş birliği yaparak aynı ürün üzerinde çalışabiliyor.

Google, Game Builder’ı Kasım 2018’de Steam üzerinden sessizce piyasaya sürdü. Area 120 ekibi, Game Builder’in halka açık olduğunu tekrar tekrar belirtti. Google Game Builder, Mac ve Windows için Steam üzerinden ücretsiz olarak kullanılabilir durumda.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/06/13/google-game-builder/
26
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
4
2
1
1