Google, iPhone’cuları Android’e Geçirmek İçin Yeni Bir Uygulama Geliştiriyor

37
14
6
2
1
Google'ın iOS kullanıcılarının Android ekosistemine taşınmasını kolaylaştıracak bir yazılım üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Switch to Android isimli bu uygulama, bir iPhone'daki tüm verilerin birkaç dakika içerisinde Android cihaza taşınmasını sağlayacak.

9to5Google, ABD merkezli teknoloji devi Google'ın yeni bir uygulama üzerinde çalıştığını keşfetti. Şirketin, "Android's Data Restore Tool" isimli yardımcı aracının kodlarına keşfedilen ve "Switch to Android" olarak adlandırılan bu uygulama, kullanıcıların iOS ekosisteminden Android ekosistemine geçiş işlemini kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Aslına bakacak olursak Google, halihazırda bir iPhone kullanan tüketicinin Android'e kolaylıkla geçiş yapabilmesi için, Google Drive'ı kullanıyor. Ancak bu hizmet, yeterince hızlı olmadığı gibi kullanıcıların tüm verilerini aktarabilmesi açısından da bazı kısıtlamalara neden oluyor. Switch to Android, tüm bu sürecin iyileştirilmesini sağlayacak gibi görünüyor. Kullanıcılar muhtemelen, birkaç ufak dokunuşla iPhone'larındaki tüm verileri, dakikalar içerisinde Android işletim sistemine sahip bir cihaza taşıyabilecekler.

Switch to Android, hangi verilerin aktarımını sağlayabilir?

iOS ve Android

Bugüne kadar platformlar arası veri aktarımına imkan tanıyan bazı mobil uygulamalar zaten geliştirildi. Hatta Apple da Android cihazlardaki verileri iPhone'lara aktarmayı sağlayan "Move to iOS" isimli bir yazılıma sahip. Bu tür uygulamalar; rehberdeki kişiler, mesajlar, galeri, takvim ve mevcut cihazdaki uygulamaların yeni cihaza aktarımını sağlıyordu. İşte Google'ın üzerinde çalıştığı Switch to Android de muhtemelen, benzerleri gibi çalışacaktır.

Google, şu an için Android's Data Restore Tool aracının kodlarına incelediği uygulamasına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Haliyle bu uygulamanın ne zaman kullanıma sunulacağı ve ne kadar işlevsel olacağı, şu an için bilinmiyor. Google tarafından yapılan açıklamalar, Switch to Android'in tüm detaylarının açığa çıkmasını sağlayacaktır.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/switching-from-iphone-to-an-android-phone-could-soon-get-a-lot-easier
37
14
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
37
14
6
2
1