Google'ın Sabrina Kod Adlı Android TV Dönüştürücüsü, Kumandasıyla Birlikte Görüldü

10
3
2
1
0
Google, ABD Federal İletişim Kurulu'na iki yeni ürün için evrak gönderdi. Gönderilen bu evraklar, GZRNL ve G9N9N model kodlarına sahip ürünleri detaylandırıyor. Görünüşe göre GZRNL, Google'ın yeni Android TV dönüştürücüsünü, G9N9N de bu dönüştürücünün uzaktan kumandasını temsil ediyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın bir süredir yeni bir Android TV dönüştürücüsü üzerinde çalıştığı biliniyor. Şirket, bugüne kadar yaklaşmakta olan yeni cihazıyla ilgili bir açıklama yapmamış olsa da bugün ortaya çıkan sertifikasyon girişimleri, Google'ın yaklaşmakta olan cihazını biraz daha detaylandırıyor. Dilerseniz hep birlikte, Google'ın ABD'nin Federal İletişim Kurulu'na (FCC) gönderdiği belgelere yakından bakalım.

Google, FCC'ye iki ürün için evrak göndermiş durumda. Bu ürünler, "GZRNL" ve "G9N9N" model kodlarına sahip. GZRNL model kodlu ürünün detaylarında yer verilen "etkileşimli medya akış cihazı" ibaresi, bu ürünün Google'ın yaklaşmakta olan Android TV ürününe ait olduğunu düşündürüyor. "Sabrina" olarak kodlanan bu ürün, çok büyük bir ihtimalle de Chromecast Ultra'nın halefi olarak karşımıza çıkacak.

Google Sabrina

FCC'ye gönderilen belgeler arasında GZRNL'ye ait bir etiket bulunuyor. Bu etiketin kare yapıda olması, Google'ın Sabrina olarak kodlanan yeni Android TV dönüştürücüsünün bu tür bir şekle sahip olabileceğini de düşündürüyor. Sadece Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı desteğine sahip olan cihaz, görünüşe göre aşağıdaki gibi bir etikete sahip olacak;

Google Sabrina

G9N9N model koduna sahip olan ürünün detaylarına baktığımızdaysa, bu ürünün sadece kablosuz bir cihaz olduğunu görebiliyoruz. Ayrıca bu kablosuz cihaz sadece Bluetooth aracılığıyla çalışabiliyor. Bu detaylar, G9N9N model kodlu cihazın Google Sabrina'nın uzaktan kumandası olabileceğini düşündürüyor. Sınırlı detaylar, potansiyel olarak uzaktan kumanda olan bu cihazla ilgili başka hiçbir detay sunmuyor.

Google'ın FCC'ye bu ürünlerle ilgili evrak göndermesi, ürünlerin artık çok kısa bir süre sonra gün yüzüne çıkacağını açıkça ortaya koyuyor. Google'ın yeni Android TV dönüştürücüsünün neler sunacağı şu an için belirsizliğini koruyor olsa da tüketicilerin bu üründen beklentisi hayli yüksek. Google tarafından yapılacak açıklamalar, Tayland'da üretilen dönüştürücünün tüm detaylarını gözler önüne serecek.

Kaynak : https://9to5google.com/2020/08/23/two-google-devices-fcc-possibly-sabrina-android-tv-remote/
10
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
2
1
0